söndag 26 oktober 2014

Hur mycket är klockan egentligen ?

Sommartid eller Vintertid vad är klockan egentligen nu när det ska ändras igen? Ska man ändra framåt eller tillbaka, detta är ju alltid den eviga frågan. Har du något bra knep för att komma ihåg hur vi ska göra med klockan när vi byter mellan sommar- och vintertid? Du kommer väl ihåg ramsan om hur man ska göra med trädgårdsmöblerna!?  På våren ska sommarmöblerna fram och på hösten ska de ställas tillbaka igen - men innan dess måste de rengöras och eventuellt MÅLAS! Mm - det sista var bara en udda parantes. Alla har vi våra egna knep för att komma ihåg om mna ska dra fram eller tillbaka klockan när vi ändrar från sommartid till vintertid eller vice versa.
Bahnsteiguhr.jpg
Eller:
Inga problem.  Tiden skall alltid  vridas mot sommaren. Våren framåt med andra ord. Hösten så drar vi klockan bakåt, mot den sommar som varit.

Eller:
Jag brukar tänka att det är dags att ställa fram sommarkatten.
När det är höst tar man in den.

Eller:
Ett tips är att tänka framåt när det skall bli sommartid och när det skall bli vintertid tänka tillbaka på den sommar som vi just fått uppleva.


Eller:
Det är inte så svårt om du tänker på att du har sommaren framför dig när du skall ställa fram klockan och sommaren bakom dig när du ställer tillbaka den.

Eller:
På våren är man pigg för att det går mot ljusare, då gör det inte så mycket att bli av med en timme...
På hösten går vi mot mörkare tider och blir tröstade med en extra timmes sovmorgon

Eller:
Till våren ställer man fram sina utemöbler och till hösten ställer man tillbaka dem. Lätt som en plätt.

Eller:
Jag tänker att när de vintertid så ska vi gå i ide o då får vi sova 1 tim längre.... sen när de är sommar tid så ska vi ut ur idet o då har vi missat en timme under tiden!

Eller:
Jag har ett annat knep - jag tänker att på våren är man mycket trött och borde få en extra timme då man kan sova på morgnarna, men det FÅR man inte. Om man alltså tänker på FÅR, som man ska när man ska somna, och fåren hör ju våren till (det rimmar ju till och med), så kommer man på att man måste somna tidigt för annars förlorar man en timmes sömn. Är inte det ändå enklast?

Eller:
Det finns inget enklare än sommar och vinter tid: På sommaren blir det varmt (plus grader) = plus en timme. På vintern blir det kallt (minus grader) = minus en timme.

Inga kommentarer:

Vem tittar in !