onsdag 15 oktober 2014

Går det låna pengar utan säkerhet

Går det låna pengar utan säkerhet med låg ränta? Att dela upp en betalning i små poster kan ibland vara ett bättre alternativ när man ska få pengarna att räcka till många saker och under hela månaden. Det finns bra sätt och det finns udda sätt att låna pengar på - vi ska endast kolla på sätt där man får förmånliga villkor. Banker ägnar sig definitivt inte åt välgörenhet, så det ska du inte heller göra. Välj därför en bank eller internetbank där du får den lägsta effektiva räntan!


Då beslutet är taget för att låna pengar är det extremt viktigt att se till att man bara behöver betala tillbaka så lite som möjligt för det som man eventuellt behöver låna. När man tar ett lån på nätet är det i regel ingen sak man behöver kontakta sin ordinarie bank för. Man får pengarna direkt från respektive låneföretag och dessutom betalar de ut på av dig angivet bankkonto där du kan ta ut dom när du vill.


KOM IHÅG - DOCK!
Det har sagts många gånger förrut: Att låna pengar till en produkt eller tjänst innebär ögonblickligen att det blir dyrare, än att köpa kontant. Det tillkommer många sköna 100-lappar på det du ska köpa i avgifter och räntor.

Nu till den intressanta avdelningen!

Har du sett lyxfällan har du säkert sett och hört talas om Lendo någon gång. Lendo är ett helt fristående företag och förmedlar bara lån från andra långivare i Sverige. Riktigt bra alltså! Och helt kostnadsfritt förstås!

De gör alltså ditt jobb som att leta efter en eller flera banker som är bäst för dig med tanke på dina önskemål och förutsättningar. Du får ett besked om vad de har att erbjuda och du väljer själv om du vill acceptera det eller slänga förslaget i papperskorgen istället. Smart att låta någon annan att ta hand om det praktiska och det lite tröstlösa arbetet att leta reda på det bästa alternativet åt dig.

Man kan också låna direkt av Lendo - upp till 60 000 kr utan säkerhet och trots eventuella betalningsanmärkningar. Detta är väldigt bra för dig som kanske har haft en del strul tidigare med någon bank eller låneinstitut. Lendo är ett riktigt bra alternativ och verkligen ett intressant val eftersom de ligger bra till gällande lågt ränteläge mm.

Kolla gärna in Lendos hemsida - för att se vad de erbjuder för ränta till just dig!Slutligen:
Att hitta det bästa lånet på nätet är inget enkelt val. Man kan behöva undersöka ett flertal olika alternativ för att få det bästa lånet, med billigaste räntan. Det mest användbara sättet att låna pengar billigt är att låna pengar mot säkerhet. När långivare lånar ut pengar, de tar en risk. Det kan hända att du kanske misslyckas med att betala tillbaka pengarna. Detta är anledningen till att långivaren måste öka räntan för att kompensera risken.

När du tar ut ett lån, bör du tänka på att ansöka om ett lån med säkerhet. Detta kommer att säkerställa att du får det med låg ränta. Säkerheten kan vara helt olika saker. Exempelvis: ett hus, en bil, en båt, dyra smycken mm. Dessa avhandlas som säkerhet på bankspråk. När (du) låntagaren inte kan betala för sig, överlämnas säkerheten till långivaren - alltså banken.

Inga kommentarer:

Vem tittar in !