fredag 19 september 2014

Låna pengar när du är skuldsatt hos Kronofogden

Har du en skuld till Kronofogden är det sällan en god idé att låna pengar. Men ibland så måste man kanske på nåt sätt betala en skuld som brunnit inne ! Alla gör vi dumma misstag och med detta i åtanke bör man kanske inte skuldsätta sig ännu mer. Men nöden har ingen lag som man brukar säga. Men går det att låna pengar trots att man är skuldsatt hos Kronofogden?

File:Freddy Deeb Wins.jpg

Även om du nu skulle vilja känna dig som gubben "Freddy Deeb" på bilden så finns möjligheten att låna pengar. Men detta är faktiskt på grund av att vissa företag som lånar ut pengar har "en udda" affärsidé och inte låter undersöka dina uppgifter på Upplysningscentralen innan ett lån godkänns. Detta är för att i första taget locka till sig den som har exempelvis betalningsanmärkningar och skuldsatt hos Kronofogden.


Ett exempel  - Så här funkar det:

Zmarta - Vi hittar de bästa lånen för dig
Zmarta är en ny finansiell tjänst där du kan jämföra och hitta de bästa
lånealternativen. Zmarta låter flera olika långivare tävla om att ge dig det bästa alternativet, så att du kan välja det som passar dina behov bäst. Oavsett om du vill ta ett nytt lån, samla dina lån eller köpa en ny bil så ger Zmarta dig alltid mest lån för pengarna.
  • Låna upp till 400 000 kr 
  • Över 20 långivare –1 kreditupplysning (UC) 
  • Tjänsten är säker, enkel och kostnadsfri 
  • Välj erbjudande direkt via Mitt konto 
Grundkrav 
  • Minst 18 år 
  • Årsinkomst över 100 000 kr
  • Inga obetalda skulder hos kronofogden


För vissa företag är det frågan om den egna etiken som är avgörande var gränsen ska dras för utlåning och det är i sanningens namn oetiskt att låna ut pengar till alldeles för skuldsatta personer om man inte kan se att det kanske finns andra orsaker att den personen har har god ekonomi ändå.

Kronofogden, Upplysningscentralen och Inkasso – vad sysslar de med ?

Upplysningscentralen (även förkortat UC) är ett företag där information om privatpersoners och företags ekonomi finns registrerad i detalj. Det kan röra sig om saker så som betalningsanmärkningar, tillgångar, inkomster, årsredovisningar, kreditvärdighet och om man finns hos Kronofogden.

Kronofogden är en svensk myndighet som reglerar skulder mellan borgenärer och gäldenärer.
Inkasso är en aktör som varnar en gäldenär att risk föreligger att ett ärende hamnar hos Kronofogden om betalning inte erlägges.

En generell regel går det av förklarliga skäl ej att hänvisa till, men det är inte omöjligt att något företag kommer att godkänna din ansökan – men då till avsevärd högre - effektiv ränta. Den effektiva räntan är den ränta du betalar om lånet skulle fortlöpa under ett helt år.

Om du lånar pengar och är eventuellt skuldsatt hos Kronofogden måste du vara förberedd på att avgifterna på den effektiva räntan för lånet blir skyhög. Den högre risken gör det intressant för den bank som utsätter sig för detta och kommer att tjäna mer pengar på risken, men samtidigt är risken ett risktagande då det kan bli så att personen innan betalning kommer att hamna i personlig konkurs
eller ännu värre.

Ytterligare en tjänst är Lendo som hjälper dig att ansöka om privatlån genom att erbjuda dig erbjudanden från flera banker. Du kan sedan välja vilket erbjudande som passar dig bäst.
Du får här ett preliminärt svar inom 7 minuter och du har möjlighet att ansöka om lån mellan 10 000 till 350 000 kr.

1 kommentar:

fast loans sa...

behöver du en äkta lån för yrkesmässigt bruk eller för att betala din skuld för nu kontakta Mr Kellie Wilson äkta lån via e-post: Oceanicfinance113@gmail.com

Vem tittar in !