torsdag 1 maj 2014

Var månlandningen en stor bluff

Bluff eller verklighet ! De flesta människor är övertygade om att NASA: s månlandningar och de astronauter som var med verkligen landade på månen. Jag är inte så säker - faktiskt. Men udda fakta kvarstår att miljontals människor runt om i världen tror fortfarande att mån landningen var iscensatt. Varför? Här är en kort video som täcker grunderna i denna konspirationsteori:En del hävdar att NASA och andra medvetet vilseledde allmänheten att tro att månlandningen var på riktig, genom att tillverka, manipulering, eller förstöra bevismaterial inklusive foton, rullband, radio-och TV- sändningar, stenprover från månen, och även några nyckelvittnen.

Den 20 juli 1969 landade Apollo 11 på månen. Men vissa människor insisterar att USA fejkade landningen i filmstudior här på jorden. De hävdar att bilder från uppdraget inte är äkta, strålning från solen skulle ha dödat astronauterna och NASA hade inte någon möjlighet att få hem astronauterna på ett säkert sätt från månen.

 File:5927 NASA.jpg

Hur vet vi att månlandningen inte är Bluff? 
En av de första delarna som bevis för att konspirationsteorin har angetts vara den vajande amerikanska flaggan på månen. När man tittar på bilderna av flaggan, verkar den röra sig som om det blåser på månen och den vajar på grund av vinden. Så ! eftersom det inte blåser på månen - för att månen inte har någon atmosfär - så borde vara omöjligt för flaggan att vaja för vinden. Så hur kan det vara så? Är det möjligt att månlandningen var fake och att producenterna gjorde fatala misstag? Eller finns det någon annan förklaring? Ingenting är egentligen omöjligt, men med tanke på betydelsen av månlandningarna är det svårt att tro att detta misstag gjordes. Intelligenta  personer borde inte vara så naiva att tro att man kan acceptera en vajande flagga som bevis för att månlandningen kommer att betraktas som ett bedrägeri.

Kan man tänka sig - att NASA spenderade $ 24000000000 i Apollo projektet, vilket är mer än $ 150 miljarder dollar mer än de pengar som justerar inflationen. Apollo - programmet påstås ha haft 400.000 personer sysselsatta och involverat mer än 20.000 företag och forskningsinstitutioner.

Fergus Walsh rapporterar till BBC News på bevis som visar att månlandningar verkligen hände. År 2002 var NASA så bekymrade över månlandnings konspirationsteorier att de föreslog att publicera en bok för att motbevisa detta från A till Ö.

George Alexander av Newsweek var en av tusentals journalister som följde månlandningens uppdraget 1969. Han tror det stora antalet vittnen och personer som arbetade på rymdprogrammet innebär att en bluff var fullständigt omöjligt. Andra säger att fotografiska bevis som finns att tillgå visar däremot att månlandningen var fejkade.

För bara några år sedan så hörde man knappt alls om någon mån - konspiration teori, så det fanns inte på denna karta att allting skulle ha varit fejkat. Men de flesta söker förstås ett ett svar på frågan.


Intressant, referens litteratur ! 
Bakel, Rogier van, 1993-1997, "The Wrong Stuff", http://members.tripod.co.uk/W3/MoonLandHoax.htm
Bpoppe@sec.noaa.gov (Name not available), 2001, "A Primer on Space Whether", http://www.sel.noaa.gov/primer/primer.html
Dotto, Lydia, 2000, "Radiation in Space: Assessing the risks", http://schools.tdsb.on.ca/spacenet/newstories/rad/radiation.htm
Ludwig, Bob, & Oneil, Megan, 2001, "Radiation and the International Space Station", National Academy of Sciences, http://www4.nationalacademies.org/news.nsf/isbn/0309068851?OpenDocument
Phillips, T., 2001, "The Great Moon Hoax", http://science.nasa.gov/headlines/y2001/ast23feb_2.htm
Science Net, "How did people go to the Moon without being harmed by the radiation coming from the sun?", http://www.sciencenet.org.uk/database/Physics/9812/p01335d.html
Author unknown, 1998-2001, "Moon Hoax?", http://www.redzero.demon.co.uk/moonhoax/

Inga kommentarer:

Vem tittar in !