fredag 17 januari 2014

Vad ska jag blogga om

Är du i tankarna att starta en egen blogg ? Kanske undrar du vad man ska blogga om !!?? Man har alltid haft lust att komma igång med en intressant blogg eller hemsida men har mindre kunskap om vad bloggen ska handla om. Finns det egentligen någon som är intresserad av vad jag skriver? Gör som jag - prova lite udda saker eller koncept och kolla hur pass folk kommer gillar vad du skriver om.

File:Wikipedia article-creation.svg


Skriv inlägg med dina personliga tips
Folk vill ha tips och råd - detta är alltid gångbart när folk söker på nätet eftervettiga blogginlägg som de kommer att komma tillbaka till. Handlar din blogg om gamla bilar så kan ett attraktivt inlägg låta ungefär så här: 10 klubbtips för en lyckad återträff om du äger en Volvo PV. Numrera din tips och se till att det är intressant för läsarna att vilja läsa hela artikeln innan de lämnar din blogg. Informationen ska var tillgänglig med en gång - korta rappa inlägg bör det vara. Ha alltid lite kluriga saker på gång för att få bloggläsarna att vilja komma tillbaka till din blogg igen för att uppdatera sig om nyheter och dylikt.


Din rubrik måste få dina läsare att reagera
Den som råkar förbi din blogg eller hemsida är som alla andra i samhället och vill gärna skynda vidare när en rubrik har uppfattats och i bästa fall blivit läst. Det är därför viktigt att rubriken får en läsare att stanna till och få upp ögonen för just ditt inlägg. Smarta korta rubriker med de rätta orden som enkelt beskriver ditt blogginlägg är av stort värde om du vill få många läsare till din blogg och få dessa att dessutom att återkomma regelbundet. Ta inte i så att du spricker bara, för om det inte överensstämmer med ditt inlägg för övrigt kommer läsarna snart att vilja leta vidare efter andra bloggar som är mer uppriktiga i sin framtoning.

Skriv och argumentera för sådant som du tror att läsarna tycker om
Försök att inte argumentera för din sak i för stor utsträckning om du vill behålla dina läsare. Detta är ett stort misstag som många gör. Försök istället att identifiera dig med någon som har din uppfattning och skriv om det som läsarna tycks gilla. För stora avvikelser och eventuella påhopp kommer inte att få din blogg på högsta topplacering men generar istället till många fientliga kommentarer som kanske inte var din avsikt. Skriv generella, allmänna tips eller artiklar så att många kan identifiera sig med dig  som till exempel: Jag gillar att resa till utlandet, där man kan få en härlig upplevelse innan det är för sent. Jämfört med. Jag hatar Tyskland för där är de så himla otrevliga, hela högen.

Skriv inlägg eller artiklar om dina favorit - bloggar
Ett bra ämne är att berätta för sina läsare om de bloggare man gillar. På detta viset skapas relationer till andra bloggare och har man tur så får man samma respons tillbaka - plötsligen har man länkat till varandra utan att man behövt ta i speciellt mycket för att uppnå ett utbyte som är otroligt värdefullt för att få bloggen eller hemsidan ska nå lite högre upp på Google rankningslista. Ökar du intensiteten för att beskriva varje blogg kan det bli en hel serie av inlägg som förlänger intresset för dina läsare att komma tillbaka för att läsa mer.

Utlys en frågestund
Något som de flesta gillar och är en ganska vanlig företeelse är att utlysa en frågestund på hemsidan eller bloggen. Man låter helt enkelt bloggarna ställa frågor i kommentar sektionen. Man svarar så snabbt man kan för att hålla igång diskussionen. Detta generar dessutom i nya frågeställningar för andra att ta vid och ruljansen är snart i full gång.  Mycket givande för alla parter.

Skriv om något som du inte gillar så mycket
Ser du något i din närhet som du inte gillar och vill skriva ett inlägg om !? Kanske ser du några ungdomar som klottrar på stadens finaste byggnad eller så kanske det sker saker i din kommun som måste upp i ljuset. Bloggen är ett bra hjälpmedel för att framföra sina åsikter för att få en förändring till stånd. Även om andra inte tycker lika dant som du så känns det skönt att fått skriva av sig en del innan man exploderar fullständigt.

Viktigt med innehållet och bilder som illustrerar vad man vill säga med sin blogg
Hitta din unika stil och försök att vara lite klurig och underfyndig. Tänk på att vårda språket och att kolla stavning så att inte folk blir irriterade och retar sig på på dina eventuella konstiga ord som kanske är svåra att förstå eller få grepp om. Du kan nischa dig eller skriva lite spretigt - det har egentligen inte så mycket betydelse, bara det är intressanta ämnen som engagerar. Man ska vara tydlig och visa läsarna vad man vill förmedla och gärna dela in sina inlägg i kategorier. Då finns det möjligheter att behålla sina besökare.

Inga kommentarer:

Vem tittar in !