söndag 8 december 2013

Vi har mindre sex och man tror sig veta varför

Lusten till sex har dramatiskt avstannat i vårt moderna samhälle. Ett nytt rekord man kanske inte ska vara stolt över. Vi pillar hellre på våra smartphones än rår om varandra lite extra istället. Internationellt sett, ser man mycket allvarligt på detta. Sverige och Japan ligger högt upp i listan. Kost, stress, singelliv mm, tros vara orsaken, men  många udda teorier finns. Läs om, vad vetenskapen och andra på nätet skriver om detta ämne nedan !

Miniatyrbild för versionen från den 14 februari 2013 kl. 23.01

 • Fler singlar sägs vara en större faktor idag än tidigare. Vi är mer än 2 miljoner singlar i Sverige, vilket är nytt rekord i Europa.
 • Man konsumerar mer porr på nätet än nånsin, man kallar det för porrimpotens. En ytterligare orsak sägs vara alla betalkanaler som innehåller obegränsade möjligheter att se denna kategori av filmer - dygnet runt.
 • När man frågade folk vad de trodde detta kunde bero på blev svaren: ekonomin, inget jobb, ingen lust, trånga boenden, deppig, ingen tid, stress, sömnsvårigheter.
 • Längre tid på jobbet och mindre fritid, olika arbetstider för respektive partner anges som en orsak till att inte kunna träffas på samma villkor på sin fritid som tidigare.
 • Man dricker mer alkoholhaltiga drycker på sin fritid och på fest, detta hämmar lusten.
 • Man bor allt trängre i städer än på landet och trångboheten sägs hämma lusten till viss del.
 • Ju rikare och välbärgad du är ökar viljan och lusten atta ha sex med varandra.
 • Man pratar mindre nuförtiden om hur många partners man har, eller inte har och låter detta förbli en hemlighet, därför kan statistiken visa något annat än vad det egentligen är.
 • Tjejer, kvinnor känner en större press idag på grund av all reklam där skönhets idealet förvisas att spela stor roll för dem, detta kan ge en sned bild om vad man ska tänka på för att ett förhållande fungera fullt ut.


 • Program som exempelvis "Big Brother" ger en extremt fel bild om hur man ska inleda ett förhållande med en annan partner för att det ska hålla - kanske livet ut. Men "hugaligen" vad populära dessa program är - Varför kan man fråga sig?
 • Vi lever i ett överflöd av prylar och saker som vi tror ska göra våra liv lyckligare och roligare. Alla dessa grejor måste vi ju ha, men saken är den att ju mer prylar och krims, krams vi skaffar oss desto mer kräver vi och glömmer egentligen vad som är viktigast med livet i allmänhet.
 • När vi tar det lugnt och kopplar av som vi brukar säga att det heter, glor vi på teve, dator skärmar, mobiler, smartphones eller knäpper på nån annan trevlig pryl istället för att rå om varandra lite mer. Någon kanske tar en joggingrunda innan sängdax för att konstatera att detta var precis vad vi orkade göra - att dyka ned i sängen för att våldsamt somna innan man ens hunnit säga godnatt.
 • Sverige var först i världen med att studera befolkningens sexualvanor - kanske är detta typiskt för ett land som i alla lägen ska ha utredningar och svar på allt och alla. Är det nån som bryr sig egentligen?
 • Känslan för de flesta är väl att samhället ­inte är ­lagt till rätta för ­människors samlevnad och innersta känslor utan istället, koncentrerat till hur mycket vi kan konsumera och helst på kortaste tidsram.
 • Sanningen är att vi har fått det materiellt mycket bättre under tid men vi har inte blivit allmänt lyckligare för det. Vad bevisar detta ytterst ? Mera pengar gör oss lyckligare eller att vara lagom rik gör oss riktigt lyckliga när man kanske måste kämpa något för att överleva.
 • Det är så mycket folk ska hinna med idag., Ett fullgott socialt liv, träna som en besatt, en dunder karriär och dessutom behålla hälsan intakt. Alla dessa måsten tar ut sin rätt till slut. 
 • Det vi ibland kallar egentid för att ladda batterierna finns knappt längre därför tar våra relationer stryk. Orken tryter och man lever helt enkelt farligt för att tala klarspråk, där det ibland slutar med ångest, depression och utbrändhet.
 • Idag har man fullt upp med att kolla sitt facebook, instagram eller twitter när man kommer hem från arbetet. Alternativet är att stirra sig blind framför MTV och efter detta är man så trött att man flyger ned i halmen.
 • En del påpekar att sexundersökningar är svåra och rättvisa, då många inte kommer att svara helt ärligt. Är man mycket aktiv eller rent av mytoman kanske man inte svarar uppriktigt i alla lägen på dessa undersökningar som vetenskapen verkar förlita sig på - kanske några procent för mycket.
Bra dejting söksida hittar du här:

http://datingsajter.com/Tjejer gillar konstiga och nördiga killar
Dating (dejting) tips
Hur kan killen bli bättre i sängen?
Udda och märkliga saker som tjejer gillar hos killar
Säg nej och bli lyckligare
100 tips som ökar sexlusten 
Dejtingtips för en lyckad träff
Kärleken finns på nätet  
44 udda, konstiga tankar om killar, som tjejer inte kan sluta att tänka på. 
Vad killar oftast gillar hos tjejer !
Hur vet man om killen gillar mig 
Snälla saker att säga varandra
Udda, ovanliga saker som väcker heta känslor 
Myter om vad kvinnor vill ha........
Vi har mindre sex och man tror sig veta varför 

Inga kommentarer:

Vem tittar in !