onsdag 18 december 2013

Skaffa dig en egen sökmotor så ökar dina inkomster

Visste du att det finns möjligheter att skapa en egen sökmotor som ger dig ännu större ekonomiskt utrymme - inte så dumt, konstigt eller udda, Eller ? Bara för några år tillbaka var det ett stort projekt att fixa till en egen sökmotor och kostade en massa pengar. Men nu kan du fixa detta helt gratis om du använder dig av Googles teknik som låter dig bygga en sökmotor till din webbsida eller blogg, gratis "for free". Det är Googles så kallade "anpassade sökmotor" som du kan använda dig av. Har du dessutom redan ett adsense konto så är det inget att vänta på.Vad är en sökmotor - och hur är den uppbyggd ?

De olika sökmotorerna är uppbyggda på liknande sätt och använder sig av automatiska program (även kallade sökrobotar eller sökspindlar) som söker igenom de olika hemsidorna.

Innehållet på hemsidorna klassificeras och indexeras av sökroboten (spindeln) samt ger de specifika hemsidorna ett värde. Den just nu största sökmotorn Google, använder ”PageRank (PR)” som benämning på detta värde.När till exempel Googlebot (Google´s robot) besöker en hemsida för första gången, blir endast huvudsidan indexerad. En s.k. ”deep crawl” (djupsökning) av hemsidan kan ske långt senare än en månad från det att huvudsidan blivit indexerad. Under djupsökningen indexeras varje enskild undersida som är internt länkad med huvudsidan. Följ länken  "anpassad sökmotor"  och läs mer på Googles informationssida så att du äntligen kommer igång med din egna sökmotor.    

NEDAN SER DU ETT EXEMPEL PÅ HUR DIN PERSONLIGA SÖKMOTOR KAN SE UT !
Google tippsar dig som har en blogg eller hemsida att använda denna funktion för att du ska tjäna mera pengar. Så söker du nåt specifikt på min sida kan man göra det här:Utnyttja Googles unika sätt att använda sin sökteknik !

Med ett Google "Custom Search Engine" , Kan du byta ut din dyrt förvärvade eller rent av undermåliga sökmotor på din webbsida och byta den Googles kraftiga alternativ. Då kan dina besökare fä bästa, möjliga resultat när de söker något på din webbplats och därmed återkomma allt som oftast för att vilja lära sig eller utforska sajten ytterligare.

Innan du börjar , är det värt att notera att den fria versionen av Anpassad sökning visar Google sponsrade resultat med dina sökresultat , då kommer det alltid att finnas en del annonser på sök resultatsidan. Detta är säkert inget problem för dig , eftersom de flesta som besöker din sida, lätt kan urskilja Google-annonserna från de verkligt, eftersökta sökresultaten och kommer att skyndsamt hoppa förbi annonserna. Använder man Google AdSense kan man länka annonserna till sök resultatsidan på AdSense-kontot, så att det kommer att gynna dig om någon klickar på en av dessa annonser.

Men om man inte vill ta risken att få folk klickar på Googles annonser och eventuellt lämnar din webbplats på grund av samma orsak, kan du betala från $ 100 per år för "Google Site Search" , vilket betyder att du kan ta bort annonserna, samt ger dig garanterat stöd och större anpassningsmöjligheter. Definitivt värt att tänka på om man har en hög intäkts webbplats, där sökningen är mycket viktigt.


Konfigurera din anpassade sökmotor.
För att ställa in din Google Custom Search Engine , gå till google.com/CSE och klicka på " Skapa en anpassad sökmotor " .

Notera: Innehållet i din artiklar är det som gäller - thats it. Innan man börjar att fundera på sökmotoroptimering måste man ha detta i åtanke. Ju mer krut du lägger ner på riktigt bra och relevant information om dina tjänster och produkter desto större chans har du att lyckas locka kunderna till din sida via Google. I första hand är det texter som gäller, men även egna bilder (med alternativtexter) och egna videoklipp kan förbättra din page ranking.

Med riktigt bra innehåll ökar chansen att andra vill länka till din sajt. Förutom de potentiella kunder som kommer direkt från dessa länkar så ger det också positiva signaler till Google, vars enda mål är att presentera det mest relevanta sökresultatet vid en specifik sökning. Att andra länkar till din sida är just ett tecken på att ditt innehåll är relevant. Du kan själv fixa några inlänkar genom att anmäla din sajt till så kallade länkkataloger. Lycka till !

LÄNK !
Googles trendlista visar vad vi sökte på nätet 2013

Inga kommentarer:

Vem tittar in !