måndag 30 december 2013

En chevrolet i leran

Är chevrolet en Opel eller är en Opel en Chevrolet ? Får man erbjuda er en osannolik chevrolet historia, då Chevrolet fortfarande var en chevy ? Alldeles nyligen fanns det möjligheter att skaffa sig en ny gammal Chevrolet, platsen man skulle begett sig till var Lambrecht Chevrolet of Pierce i Nebraska. Där finns en liten bilfirma i en småstad som sålde Chevrolet i ca 50 år.  En del bilar blev aldrig sålda och vid en snabb titt fanns det ca 50 bilar där en del bilar inte hade gått mer än 2 mil och där vissa fortfarande hade plasten kvar på sätena.Berättelse:
Den gamla chevan med familjefadern till 4 barn sjönk genom den mjuka leran - återfanns igen efter 23 år av sonsonen. Bilen som återfanns i ett träsk finns fortfarande bevarad men går ej att starta mer.
Otrolig, sorglig historia från Kuba ! En kall höstmorgon i november 1948 skulle familjefadern Reinaldo Juan Badoor, åka en sväng med sin gamla cheva för att sälja två grisar på den lokala marknaden utanför Cárdenas, detta var naturligtvis inte första gången Reinaldo for iväg, utan gjordes återkommande flera gånger i månaden. Man förstod snart att något oväntat hade hänt när man inte hörde från fadern på flera timmar. Man visste ju från tidigare att fadern alltid höll utsatta tider. Man kontaktade polis och den lokala räddningstjänsten som var något enkel i sin utformning på den tiden och satte igång med letandet. Man visste även om det speciella kärr som fanns längs den vägen som fadern oftast inte tog på grund av den dåligt preparerade vägen - denna väg använde Reinaldo mycket sällan och därför koncentrerades sökningen på den ordinarie vägsträckan.

Men tiden gick och den gick och till slut gick det hela 23 år när sonsonen Pedro en dag var ute för att leta efter sin hund som hade sprungit bort dagen tidigare. Året var 1971, en förhållandevis vacker och ljummen förmiddag -  Pedro tog på sig sina speciella träskskor och traskade ut i den blöta omgivningen för att leta efter sin kära hund, när han plötsligt råkade trampa på något som verkade likna en förvriden backspegel. Och döm till Pedros förvåning när han med bara händerna grävde, slet och fick se en gammal bil ligga helt begraven i detta träsk som han hade passerat tusentals gånger, och inte nog med detta - det var hans farfars gamla cheva som han hade hittad. Polis tillkallades och man hittade snart, även resterna efter Reinaldo Juan Badoor som nu äntligen fick den begravning som alla hade hoppats på sedan lång tid tillbaka. Alla andra i familjen var vid detta tillfälle fortfarande fast boende utanför Cárdenas, tyvärr så tog modern livet av sig i ett mycket tidigt skede på grund av det som skedde den där kalla höstdagen 1948. Fantastisk historia !

Inga kommentarer:

Vem tittar in !