torsdag 28 november 2013

Konstig fisk märklig fisk udda fisk

Sökte efter konstiga, udda fiskar på nätet och råkade förbi denna så kallade glasfisk. (Tantarius Vidrius) Det finns cirka 38000 arter med ett giltigt vetenskapligt namn i Sverige. Inte säkert att du får denna fisk nedan på kroken, för detta är enda exemplaret som man har kunnat uppvisa och den sägs troligen vara en mutation mellan en Lubb och Kummel.


Vart åker man för ett äventyrligt fiske?
Härjedalen och Jämtland åker man till för att uppleva en storslagen och ögonbedövande natur. Upplev den unika tystnaden, stillheten och framförallt ett stort fiskeäventyr i rena orörda vatten.

Upplev Majlaxfisket i Mörrumsån.  Få hjälp med flugval, linor,tafsar mm. Flugor går att beställa innan fisket och även i viss mån köpas på plats. Man har tillgång till viss kompletterande utrustning. Om man önskar kastinstruktör ordnas detta också. Kom bort från stadens trängsel och kom till ofiskade pooler. Mat och guide ingår.

Hitta ditt drömfiske bland Swedish Laplands många fiskepaket. Välj den fiskart du är intresserad av i menyn till vänster, eller välj alla arter och låt dig lockas av vårt stora utbud. Ta chansen till en unik upplevelse och flyg ut till fiskevatten som annars ligger dagsvandringar bort. Kalixälvens källflöde mitt i Lapplands vildmark erbjuder sportfiske av gädda, abborre, harr och öring.

Här är sajten för oss som gillar att resa iväg och fiska! Vi har samlat alla researrangörer vi kunnat hitta, fiskeberättelser från svenskar i utlandet och praktisk information.
Länkarna är uppdelade på regioner eller länder, utom Big Game Fishing, fisket över stora djup efter havets storvilt, som finns i varmare vatten.Fishmaster arrangerar och säljer fiskeresor till många fiskeplatser i världen. Fishmaster är en legitimerad researrangör och har alla garantier ställda till Konsumentverket. Alla resemåler är fina och bjuder på fint fiske och boende med bra pris-kvalitet nivå.

Detta är fiskeäventyret för dig som vill uppleva fantastiska dagar i unik och orörd natur i södra Jämtland. Under ett par dagar flugfiskar vi öring, röding och harr i kristallklara vatten. Området vi fiskar i är en pärla i Sveriges sydliga fjällvärld. Vidderna är milslånga och oddsen att möta på grov fisk är stora. Har vi riktig tur skymtar vi även några av de få myskoxar som finns i området! Vi samlas klockan 10 i Funäsdalen och helikoptern flyger ut oss till en av de få godkända landningsplatserna. Från landningsplatsen är det en kort vandring till det som kommer bli vårt basläger under helgen. Under fisket gör vi dagsturer från baslägret. Eventuellt flyttar vi lägret beroende på hur fisket utvecklar sig. En till två (beroende på gruppstorlek) erfarna fiskeguider finns med hela tiden och ser till att du får en underbar upplevelse med tips och råd kring fisket. Vi bor i tältkåta och guiden lagar all mat.   

Fishingnorths affärsidé är att ge sina kunder en minnesvärd resa med personlig service till världens mest intressanta flugfiske-destinationer, till ett rimligt pris. Fisket är mycket mer än att fånga fisk! Avkoppling, natur-upplevelse, kamratskap och förväntningar. Våra fiskeresor går till Sverige, Norge, Ryssland, Island, Cuba och Belize. Vi ansluter oss till det ekologiskt hållbara fisket "Wise use". Här hittar Du ett urval av fiskeresor till världens främsta flugfiskevatten till rimliga priser! Se nedan !
 
Pana
En liten skogsälv på södra Kola full av silverblanka laxar. En flugfiskares drömvatten! I resan ingår Buss/Helikopter från Murmansk/Lovozero, helpension och boende i tält. Datum: 8/6-15/6. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Pris: 29500 SEK. Min 6 gäster/grupp

Varzuga
Kolas laxrikaste älv. Tältcamp i övre Varzuga. I resan ingår Buss från Kirkenes. Helikopter från Apatity, 6 hela dagars fiske Lördag-Lördag med helpension och boende i tältcamp. Datum: 15/6-22/6. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Pris: 31000 SEK. Min 6 gäster/grupp

Varzina
Öringsfiske på tundran i en av världens bästa öringsälvar! I resan ingår helikopter från Murmansk med helpension och boende i camp. Helikopter på plats ingår för förflyttning mellan fiskeplatser. Datum: juli-augusti. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Tisdag-tisdag. Pris: från 21000 - 24000 SEK beroende på vecka.

Varzina salmon lodge
Laxfiske i mainlodge! En mycket välordnad och komfortabel camp. Fiske på stor lax. Boende i stugor med full service av mat och guider. Datum: lördag-lördag, säsong: juni-augusti. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Pris: 15500 - 78000 SEK beroende på vecka. Daglig förflyttning med helikopter ingår för de dyrare veckorna.

Sidorovka camp
Lax, havsöring, öring och röding idealt för små grupper på max 6 personer till budgetpriser. Mindre älv med dramatisk canyonlandskap och ett bra laxfiske. Helikopter till älven. Välordnad tältcamp med fullservice. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Datum: torsdag-torsdag. Säsong juni-augusti. Pris: 7500 - 29000 SEK beroende på vecka.

Sidorovka/Drosdovka
Fiske på öring och lax i övre delarna av älvarna. Enkel camp med boende i tält, kock som lagar mat, 2 guider. Helikopter från Lovozero. Max 6 pers/grupp och älv. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Datum: tisdag-tisdag, säsong juli-augusti Pris: 7500 - 10900 SEK beroende på vecka.

Babja NYHET!
Nytt resmål för 2013. Älven ligger längst ut på södra Kolahalvön. Spännande fiske på öring, lax och havsöring. Här kan du få uppleva sight fishing på öring. Ingår: Minibuss från Luleå, helikopter från Varzuga by, helpension, guide. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Säsong: juli – augusti. Pris 33800 SEK från Luleå. Min 7 gäster/grupp.

Öringsfiske explorer NYHET!
Här få du chansen att följa med till små spännande öringsälvar på Kolahalvöns tundraområden som väldigt få fiskat. Vi har testfiskat så vi vet att det är riktigt bra fiske på grov öring. För dig som vill fiska på egen hand och ta med eget tält, mat och utrustning. Vi arrangerar tillstånd, helikopter och en guide. Reslängd: 7 dagar 6 hela fiskedagar. Säsong: juli-augusti. Pris: 16500-18 500 SEK.

Saltvatten

Kuba
På Kuba finns världsklassfiske efter bonefish, Tarpon, Permit och andra saltvattenarter. Det kostar en hel del men arrangemangen och omgivningarna är fantastiska. Fishingnorth representerar Avalon, den överlägset största operatören på Kuba, och vi kan ofta sy ihop ett bra pris för en grupp, eller hitta attraktiva möjligheter om ni är några stycken. Bland Avalons resmål finns Jardines de la Reina, Cayo Cruz/Cayo Romano, Cayo Largo, Isla de la Juventud och South Ana Maria. Säsong är mer eller mindre året runt. Kontakta oss, vi kan Kuba! Just nu har vi bra priser på Cayo Cruz jan-feb: 2100 EUR.

Costa Rica NYHET!
Ett av de häftigaste Tarponfisken du kan få uppleva! Manzanillo lodge som ligger i ett natur reservat med strandläge. Ingår: Boende på lodgen 6 nätter med all inclusive, rum med aircon och privat toa, guide med båt 2 per/båt, 5 fiskedagar som kan utökas till fler dagar, första natten i San jose samt transfer. Säsong: mars-maj , september-oktober Pris: från 3350 USD med svensk värd.

Mexiko, Isla Blanka
Tarpon, Bonefish, Permit. Reslängd: 7 nätter 6 fiskedagar med frukost och lunch. Säsong: mars – maj. Pris: dubbelrum 2500 USD, tillkommer: Flyg till Cancun.

Kamchatka
Floatingtrips med fullservice i Kamchatkas toppälvar i en vildmark där du får uppleva ett fantastiskt fiske i en osannolikt vacker natur bland aktiva vulkaner och ett rikt djurliv. Vi fiskar på arter som regnbåge, röding, harr och de olika laxarterna. I resan ingår helikopter, övernattningar under resan, helpension, guider och boende i tältcamp.
Reslängd: samtliga resor 10-12 dagar med 7-8 fiskedagar.

Vi erbjuder fisket i dessa två testade och utvalda älvar.

Savan River
Regnbåge, Silverlax , Dolly varden. Datum: 5-12/9. Pris: 4980 USD vid 8 pers.

Kolpakova
Regnbåge, Dolly varden, Silverlax, Dog salmon. Datum: 31/8-9/9. Pris: 4980 USD vid 8 pers.

Island

Hafralonsa en Isländsk pärla NYHET!
Denna medelstora älv ligger uppe det nordöstra hörnet av Island och erbjuder ett 28 km långt laxfiske i dramatisk miljö. Många Isländska älvar fortfarande är mycket dyra att fiska. Vårt pris för Hafralonsa avser delat spö.
En chans till toppfiske till ett rimligt pris. Reslängd: 7 dagar, 6 dagars fiske. Ingår: lodge, mat och guide. Pris: 25500 SEK

Argentina

Rio Grande (Tierra del Fuego)
Sannolikt världens bästa havsöringsälv med excellent fiske på stor havsöring! Helpension på mycket exklusiva Kau Tapen Lodge eller Villa Maria Lodge. Just nu erbjuder vi ett begränsat antal spön 23-30 Mars till Kau Tapen Lodge. Ett kraftigt rabatterat pris på 4250 USD inklusive fiskelicens. (normalt pris 6500 USD). Boka nu för att få plats. Villa Maria Lodge. Datum: 29/3-5/4. Reslängd: 7 nätter 6,5 dagars fiske.

Patagonien
San Martin de los Andes (North Patagonia), fiske på öring och regnbåge. Reslängd: 5 dagar fiske, 6 nätter med boende på hotell och lodger samt frukost och lunch. Varierat program med fiske i flera älvar. Säsong: nov – april. Pris: 2800 USD i dubbelrum.

Bariloche (North Patagonia)Fiske på öring och regnbåge. Reslängd: 5 dagars fiske 6 nätter med boende på hotell och lodger samt frukost och lunch. Varierat program med fiske i flera älvar. Säsong: nov – april. Pris: 2700 USD i dubbelrum.

Inga kommentarer:

Vem tittar in !