torsdag 24 oktober 2013

Törs inte, kan inte - hur gärna jag än vill

När ska folk äntligen fatta att en del människor är väldigt vackra? Livet är piss. En del personer föds in i oändlig fattigdom, en del föds med svåra sjukdomar och andra dör direkt när de föds. Och så är vi en hel hop med personer som föds ganska ordinärt, snygga. Varför tycker vi inte att den egna kroppen ser högst normal ut, eller att acceptera det egna ansiktet, räkna med att vi hamnar i tidningen om vi kraschar med ett flygplan eller någon annan katastrof där många människor avlider.
Vänd negativa, udda tankar till positiva drömmar och funderingar !

 File:Scream.tif

Hur gör du för att vända negativa tankar till positiva tankar? På den här sidan kan du dela med dig av dina personliga funderingar till oss andra och då kanske vi vågar att förändra våra tankesätt.

01 Hämtat från nätet - olika forum: Jag är för det mesta en glad skit ! När det dyker upp negativa tankar brukar jag fråga mig varför jag tänker så och då brukar jag komma fram till att jag måste tänka om. Se den negativa tanken från en annan synvinkel.

02 Hämtat från nätet - olika forum: Jag tror inte på att "tänka positivt". Tycker det är något av en hjärntvättsteknik man uppmanas till nu för tiden, att förneka världen som den ibland kan vara - hemsk. Att se allt negativt är inte heller friskt, men kan man inte försöka se saker mer nyanserat än bra/dåligt? Vara realistisk istället. Allt är inte svart eller vitt, och om man lär sig accedptera det kanske man blir en lyckligare människa.

03 Hämtat från nätet - olika forum: Man kanske ska ställa sig frågan Varför man tänker negativt...tror det finns en anledning till det och där kan man börja leta efter det bakomliggande problemet. 

04 Hämtat från nätet - olika forum: Man kan också tänka, så fort det dyker upp en negativ tanke: "Det där tänker jag på ikväll kl 18 istället". Då kan man släppa det för stunden, och sen när kl blir 18 så upptäcker man att man faktiskt inte behöver tänka på det där överhuvudtaget.

05 Hämtat från nätet - olika forum:  Målet kan vara en positiv syn på saker och ting, men det går sällan att enkelt 'bestämma sig' för att bli positiv. Starten ligger i att försöka inse att man bestämmer själv över hur man skall tänka. Att man själv kan påverka hur man tänker och agerar. Man kan på så sätt 'indirekt' få en positiv syn på livet, då man kan skära bort en massa onödigt oroande och skuldkänslor.

06 Hämtat från nätet - olika forum: "Tänka positivt!" nej, jag tror inte på det. Däremot: Ifrågasätt de negativa tankarna! Finns det bevis för dem? Försök vända de negativa tankarna till realistiska tankar istället. Det funkar bättre i längden.

07 Hämtat från nätet - olika forum: Träna dig i att möjlighetstänka. Öva dig i att skapa scenarion och härliga, fördelaktiga filmer som du spelar för dig själv. Hur bra skulle det kunna bli, kännas och vara. Se sakerna hända framför dig, upplev det fullt ut i din tankevärld.

08 Hämtat från nätet - olika forum: Bestäm vad du egentligen vill ha. Hjärnan tänker i bilder och förstår inte tankar av att du inte vill ha på ett eller annat sätt. Exempelvis ’inte nervös’ gör bara att kroppen skapar sig bilden av att vara nervös och all kraft som hjärnan instruerar kroppen till går åt till att aktivera de muskler och system som ger nervös känslan. Tänk dig och gör dig bilden av att vara lugn, trygg och ha roligt exempelvis.

09 Hämtat från nätet - olika forum: Tänk med alla sinnen. Att fokusera riktigt intensivt på tankarna kan användas både att säga det till sig själv och träna sig på att höra sig själv säga det. Man kan också skriva ner det för sig själv eller visualisera att man upplever det man vill. Känner alla känslorna i kroppen som du vill känna när du uppnått precis det du vill.10 Hämtat från nätet - olika forum: Meditation av olika former och andra aktiviteter där det behövs ett stort mentalt fokus övar dig i att vara i total tankevila. Har du makten över dina tankar har du mycket lättare att se till att du framkallar rätt tankar eller utmanar tystnaden. Ett fördelaktigt meditativt sätt är att fokusera på andetag.

11 Hämtat från nätet - olika forum:  När skräck eller katastrof tankar fångar dig är det till fördel att ha ett förutbestämt tankemantra som du kan fly till och hålla hjärnan sysselsatt med. Genom att öva med jämna mellanrum kan du vara vältränad på tekniken när det verkligen gäller.

12 Hämtat från nätet - olika forum: Är det så att du har ett riktigt stort och svårt mål eller en arbetsuppgift som känns nästintill omöjlig så underlättar det att du fokuserar på något annat än på prestationen i sig. Det brukar vara till fördel att fokusera på vad man kan lära sig, på att kartlägga vilka personer man kan fråga om hjälp eller fokusera på vilka stunder av härliga/behagliga aha-upplevelser man upplevt under uppfyllandets gång.

13 Hämtat från nätet - olika forum: Hjärnan har en förprogrammerad förmåga att anpassa sina försök när vi hör att något är svårt. Antingen spänner vi oss eller så låter vi bli att föröka med vår fulla kapacitet, det är ju ändå svårt. Spänningar av rädsla eller nervositet begränsar vår kapacitet och tankefokus. Kalla det istället utmanande, spännande, nytt, intressant eller något annat ord som påverkar hjärnan i en positiv riktning och hjälper dig att hålla fokus.

14 Hämtat från nätet - olika forum: Tänker vi att något är omöjligt eller förstorar upp allvaret i någonting så förlorar vi fokus på uppgiften. Rädslan för misstag och den stress som felaktiga föreställningar skapar leder till att vi begränsar oss och hindrar oss från att prestera så bra som vi egentligen kan.

15 Hämtat från nätet - olika forum:  Börja tänk igenom vad det egentligen är som ligger till grund för dina tvångstankar. Vad är det egentligen som händer när du bryter dessa ritualer du har? Händer det någonting värre än att du får ångest?

16 Hämtat från nätet - olika forum: Jag ser dom negativa tankarna som en del i trippen, och en tripp helt utan dom skulle kännas konstigt. Inte så jag vill ha det. Men dom senaste tripparna har varit precis likadana. Upp som en sol, ner som en pankaka. Där jag mått fruktansvärt bra i två timmar, sen har det vänt. Och jag har inte äns varit i närheten av att må bra igen. Hade varit kul å kunna ta sig upp igen, nångång.

17 Hämtat från nätet - olika forum: Sjuka tjejer och killar ska få hjälp att bygga upp och stärka, både sina kroppar och knoppar, de ska inte fyllas med tomrum och ges förbud som senare i livet fäller krokben. Vill ni också se en sådan förändring?

18 Hämtat från nätet - olika forum: Man kan inte skylla på allt och alla hela tiden.. vi har så mycket makt inom oss själva.. Är man medveten om att det tar kraft att “få rätt” mot en kass vård…. ärligt, vad ska det ge? Bekräftelse?

19 Hämtat från nätet - olika forum: ALLA får ångest av att livet inte får framåt eller åt rätt håll.. Så fort tryggheten rubbas så blir det oro eller ångest som utvecklas. Livet går inte sönder, världen rasar inte. Man kan alltid agera!

20 Hämtat från nätet - olika forum: Har ni tänkt på att ångesten egentligen är vår bäste vän..?
Vi hatar den, stretar emot den, vill inte ha den, vill inte känna den, vill dö på grund av den, blir hysteriska av den, kräks av den, svimmar av den, vill bara sova bort den, avskyr den från djupet av våra hjärtan helt enkelt. Och den är vidrig och bland det värsta man kan uppleva- det kan jag skriva under på med en stor, fet penna! Jag trodde ångesten skulle göra mig sinnessjuk på riktigt till slut, de åren jag levde med fanstyget, så jobbigt var den att bära dag ut och dag in ,varje sekund !

2 kommentarer:

Anonym sa...

Surfa på kaosvågorna istället för att instinktivt, som ett vettskrämt djur, kämpa emot den nya verkligheten som öppnats för dina sinnen.

/ Sanne

Anonym sa...

Jag lever i skräck, äter som en elefant, vågar inte att ta tag i saker och ting längre, jag tror inte på kärleken och inte på gud heller. Mitt liv är ett enda tomt hål som jag helst skulle vilja avsluta så fort som möjligt.
/ Cecilia

Vem tittar in !