söndag 8 september 2013

Vem köper mitt guld som jag vill sälja

Guldsmycken, värdefulla guldklockor, fina eller fula prydnadssaker - Vem vill ha mitt guld ?
Jag vill bli av med mitt guld, jag vill sälja mitt guld ! Gammalt tandguld som ligger och skräpar - ta med eller skicka det till en värderingsman eller uppköpare av guld. Ditt gamla guld kan ha ett betydande värde. Att sälja sina guldsmycken med värdering, vägning och andra faktorer som påverkar dagspriset på guldpriset är något man måste få hjälp och expertråd med. Så ! Har du några gamla smycken i byrålådan - sälj det med vinst !
Sälja sitt guld - en lönsam bra affär
Vem köper mitt guld som jag vill sälja
Det vanligaste sättet att bli rik på
Fattig och förtivlad, och inga pengar kvar
Sista riktiga möjligheten att bli rik - Vaska guld i Sverige

 
 File:Egypte louvre 127.jpg

Välj noga hur du vill sälja dina guldsmycken, du kan välja mellan att sälja hos panthandlare i butik eller på det nya sättet, via nätet. Har man bestämt sig att använda sig av Internet kommer man att få hemskickat en speciell guldpåse från en guld hemsida man valt eller via SMS. Guldet skickas iväg i denna speciella påse och värderas av gulduppköparen därefter dröjer det inte länge förrän man får pengarna på sitt konto - räkna med ett par dygn, så det går relativt fort.

Var kan jag sälja mitt guld ?


Jämför olika hemsidor där man köper upp guld och jämför deras priser med varandra, kom ihåg också att gudlpriser kan ändra sig fort och gå både upp och ned innan du har bestämt dig för tta genomföra din försäljning av guldsmycken eller andra guld föremål så det är bra att vara lite flink och snabb så att man får så nära det angivna guldpriset som möjligt.

Först lite fakta om ädelmetallen guld
Guld hittar man och utvinns (bryts) i huvudsak i underjordiska ådror, man hittar det mestadels som små korn men även större bitar kan hittas då och då och det som är utmärkande för guld är att det kan ses med blotta ögat med sin skinande, gulaktiga färgnyans som får oss att vilja ha denna metall som smycke, betalningsmedel eller till andra ändamål. Den kemiska beteckningen är Au och det latinska namnet för guld är Aurum. Man kan också tillägga att det senaste åren har skett en kraftig, explosionsartad utveckling på guldets världspris, vilket ju gynnar den som har ett lager att ta av när ekonomin kniper. Gulduppköpare är ingen ny företeelse. Guld har köpts och sålts i många år; på marknader, privata personer och guldbutiker till guldsmeder.

Guld glänser och är värdefullt
Att guld är så oerhört värdefullt beror på dess fantastiska skönhet, att guldet är så extremt glänsande och att man kan forma det på alla möjliga och omöjliga sätt. Guld rostar naturligtvis inte heller och det går forma metallen som ingen annan känd metall. Det är egentligen bara så kallat kungsvatten som kan lösa upp guld. Kungsvatten är en blandning av saltsyra och salpetersyra. Ett enda gram guld kan faktiskt pressas ut till ett kvadrat meter stort blad och då kan man förmoda att det blir tunt.

Vad menas med karat ?
Guldhalten i guldlegeringen anges i karat och inte i procent som man skulle kunna tänka sig vore ett mera realistiskt mått. Men karat är en gammal måttstock och används fortfarande idag där 24 karat är rent guld. Om det inte är något specifikt samlarvärde på guldföremålet är det guldhalten som bestämmer priset där 24 karat guld är mest värt, och om man har en legering på en karat så är den totala guldvikten en tjugofjärdedel av den totala vikten på smycket eller guldföremålet. Alla former av guld är intressanta på marknaden, det kan vara trasiga smycken eller gamla guldtänder, allting kan lämnas till guldhandlaren för värdering.

Legering eller rent guld
Nu är inte ett smycke eller ett guldföremål gjorda av 100 procent rent guld - då skulle smycket eller föremålet bli alldeles för mjukt. Man använder istället legeringar som är en blandning av olika ämnen där minst ett av ämnena är en metall. Koppar är en vanlig metall som blandas i legeringen för att få ett hårdare ämne att jobba med när man tillverkar ett smycke eller annat föremål.

Dax att sälja lite guld - Se här !Välj rätt guldköpare - Returavgifter ! 
Läs igenom avtalet och dess villkor som gulduppköparen ställer, glöm inte det finstilta som kan ha egendomliga villkor och som kan vara svåra att tolka. Det kan kosta mellan 80 - 300 kr om du vill ha ditt guld försäkrat när det skickas tur och retur till guldköparen. Vissa har alldeles för dyra returavgifter, var noga att ta reda på vad som gäller för just den guldköparen som du anlitar.

Värderingsavgift !
Värderingsavgift bruka tas ut när någon köper ditt guld. Dessa är i regel väldigt lika mellan olika gulduppköpare, men se upp så att det inte finns några gömda värderingsavgifter i det finstilta eller gömda sidor som är svåra att hitta. En del anser sig inte behöva ta ut någon avgift om karathalten är hög så undersök noga.

Vad är smältavgifter ?
Akta dig för att bli lurad på grund av så kallade smältavgifter ! Det händer att guldhandlare tar ut en smältavgift - de säger då att en del guld försvinner och dunstar bort vid nedsmältningen, men i själva verket är det slaggprodukter som rensas bort vid hanteringen men detta ska de redan ha tagit hänsyn till när man sätter priset på guld. Skräckexempel är när det tas ut en smältavgift på 24 karats guld vilket är ett extremt oärligt sätt att öka den egna förtjänsten på - alltså ditt slutpris blir mindre och marginalen för guldhandlaren alldeles för stor kan jag tycka. Så ! Se upp !

Vad menar guldhandlaren med ordinarie pris eller kampanjpris ?
Man kan snart se att gulduppköparen, ofta har två olika priser beroende på om man är snabb eller om du är försiktig och väntar med din försäljning. Det ordinarie guldpriset baseras på det aktuella guldpriset men sedan kommer den vanliga moroten för dig som är snabb och då kallas det naturligtvis för kampanjpris på guld. Det vanliga är att man skickar guldet direkt i retur med vändande post för att man ska kunna tillgodogöra sig det bättre guldpriset - det som är uppenbart är att skillnaden mellan ordinarie och kampanjpris kan vara ganska stor i kronor mätt. Har du mycket guld som du vill avyttra kan du mycket väl ta kontakt med en guldhandlare och förhandla dig till ett bra pris utan jäkt och stress som det kan innebära om man ska jaga iväg med paket, kolla tidsramar mm - bättre att få en skaplig deal istället.

LÄNKAR till pengar relaterade artiklar:
http://uddafakta.blogspot.se/2013/09/salja-guld-en-bra-affar.html
http://uddafakta.blogspot.se/2013/09/vem-koper-mitt-guld.html
http://uddafakta.blogspot.se/2013/06/vanligaste-sattet-att-bli-rik-pa.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/06/marklig-kansla-tomt-i-planboken.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/05/sista-riktiga-mojligheten-att-bli-rik.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/04/udda-jamforelser-angaende-olika-lan-men_24.html

Inga kommentarer:

Vem tittar in !