tisdag 10 september 2013

Hemsidor och bloggar som du får gratis

Hemsidor och bloggar som inte kostar något - var hittar jag dom ? Här hittar du sidor som erbjuder en gratis hemsida eller blogg. Gratis versionen brukar ha någon slags begränsning, detta för att du senare ska betala en liten summa för att få tillgång till alla funktionerna. Skillnaden mellan en gratis hemsida eller blogg kan vara att om ett litet företag som erbjuder en gratis tjänst går i konkurs försvinner din blogg eller sida för alltid - kanske bättre då att välja ett större företag för att minimera denna risk. För att nå ut med din hemsida eller blogg finns det många tips och trix sidor på nätet som visar och informerar om hur man gör.
 
Några funktioner som en del erbjuder om man betalar en liten månadskostnad !
Kommentarsfunktion
Media spelare
Google maps
RSS flöde
Kontaktformulärer
Paypal-funktion
Webbshop-möjligheter
Olika sätt att visa bilder (Galleri, Slideshow, etc)
Video-integration med Youtube, Metacafe.
Clipart, animeringar, ikonarkiv.

Nedan får du några exempel på webbsidor där du kan skapa en gratis webbsida eller blogg:


 1. www.blogspot.com – Googles förnämliga bloggtjänst där man enkelt kan fixa en egen blogg med många 100 tals mallar. Bloggen är samtidigt kopplat till det sociala nätverket Google + och skulle man vilja genera lite pengar på bloggen gör man det superenkelt genom att koppla Googles egna annonsfunktion Adsense till bloggen.
 2. www.metrobloggen.se - här får du en gratis blogg där du kan välja många olika mallar och den är kopplad till ett litet socialt nätverk inom metrobloggen. Du slipper reklam men du kan, om du vill lägga till egen reklam för att tjäna reklam pengar.
 3. www.N.nu – Fixa smidigt en gratis hemsida med bloggfunktion och kontaktformulär. Känn samhörighet till ett nätverk av mängder av andra gratis hemsidor som hjälper dig att få bättre rankning i Googles söklistor. Du slipper inte annonser från N.nu om du inte betalar förstås.
 4. www.wix.com - Bygg upp en egen gratis hemsida med drag and drop funktion. På wix.com kan du enkelt skapa attraktiva hemsidor men gratisversionen genererar reklam från wix.com.
 5. www.webs.com - En webbtjänst ända från Kanada där du enkelt kan bygga upp en egen webbsida. Gratisversionen genererar annonser från webs.com.
 6. http://blogg.allehanda.se/ – Gratis blogg som knyts till tidningens hemsida. Tidningsreklam visas förstås när det är gratis. Smidiga, enkla verktyg och ett perfekt sätt att få besökare som snabbt hittar till din blogg
 7. www.weebly.com - Gratis webbtjänst som låter dig lägga upp egna adsense annonser - Bra start om du vill tjäna lite pengar. weebly.com lägger upp egna annonser i gratisversionen.
 8. www.jimdo.com - Skapa en gratis hemsida på jimbo.com. Webbtjänsten lägger upp egna annonser i gratisversionen.
 9. www.webstarts.com – Gratis webbsida och man kan ha upp till 5 sidor på webbsidan i gratisversionen. Webbtjänsten lägger upp egna annonser i gratisversionen.
 10. www.zoho.com - Fixa till en hemsida helt gratis på zoho.com. Kör du den version som är gratis tillåts ingen egen annonsreklam. Webbtjänsten lägger upp egna annonser i gratisversionen.
 11. www.webnode.se - Webnode är en gratis tjänst utvecklad av ett Tjeckiskt/Schweiziskt företag, fast tjänsten finns översatt på felfri svenska.
 12. www.weebly.com/ - Weebly är en engelsk webbtjänst som är extremt smidig, och det är inte konstigt att många företag använder Weebly. Handhavandet skiljer sig lite från många andra webbtjänster. Man hanterar sidan med hjälp av – drag and drop för att dra ner olika element på webbsidan.
 13. www.blogg123 - är ett ganska färskt bloggnätverk med många finurliga funktioner. Det som slår en direkt, är att man möts av är en riktigt snygg design och många intressanta funktioner direkt från startsidan.
 14. www.bloggo.nu - Bloggo är ruskigt snabb jämfört med andra webbtjänster. Webbsidan har många unga medlemmar och man kan utläsa att syftet också är att rikta sig mot den yngre kategorin bloggare

Inga kommentarer:

Vem tittar in !