fredag 13 september 2013

Allt om bantning och 5:2 metoden - negativt och positivt

Vilka bantnings metoder har en varaktig effekt och är bäst för hälsan ? Hur mycket är vetenskap och hur mycket är hokus pokus (bluff). Det tar vanligtvis många år att man blir överviktig. Att svälta sig smal snabbt fungerar aldrig i längden, så kallad jojo bantning. För att det ska vara en lyckad viktminskning behöver man en stabil och utprovad metod som fungerar i längden!

 File:Boomers Are Ballooning (9047681193).jpg

OBS ! Allt som du läser om här ska man ta med en nypa salt. Värdera det efter dina förutsättningar, har du dessutom en sjukdom i botten ska du rådfråga din läkare först innan du börjar experimentera med bantning eller viktminskning.

Vad kan man hoppas på i början av sin viktminskning ?
Vanligen går man ned 1-3 kg redan första veckan på dietkost (lågkolhydrat) men senare går det mycket långsammare. Räkna inte med mer än ca ett halvt kilo per vecka. Räknat på ett år skulle viktminskningen kunna bli ca 25 kg om man är ihållig och konsekvent, detta motsvarar ca en cm per kilo, mindre i midjemåttet. Alltså: 25 kg lika med 25 cm.

Nivåer och avstamp !
Du måste inse att vissa dagar eller veckor händer ingenting när du kollar på vågen, det är då man lugnt och metodiskt ska intala sig själv att man gör så gott man kan och vill fortsätta sin viktminskning oavsett vad som händer med nålen på vågen.

FORTSÄTTNING HÄR !
A - B - C - D - E - F - G - H - I

Inga kommentarer:

Vem tittar in !