lördag 31 augusti 2013

Katten klättrade uppför Golden Gate, räddades från en säker död

En av världens största räddningspådrag beträffande husdjur orsakades av lilla kissen Bunny med 15 brandbilar och ytterligare 12 räddningsfordon inblandade. Bunny, som nyss hade flyttat till San Francisco ville se sig om lite extra och tänkte sig att den bästa utsikten nog skulle vara från Golden Gate bron för att undersöka vart han hade hamnat. "Och det var minst sagt en ovanlig företeelse som en katt någonsin hade företagit sig" säger Gordon Dortmund på San Francisco Hospital & Fire Department som var en av de första på plats att leda arbetet vid bron.

File:Cats kitties kitty.jpgFile:Golden gate2-2.jpg 

Husse och Matte märkte snart att allting inte stod rätt till när Bunny inte behagade att infinna sig till nya hemmet i San Francisco på flera dagar. Gary och Elisabeth bestämde sig snart att åka omkring för att leta efter lilla Bunny utan att det gick nåt vidare, efter en längre tids sökande gav de upp och åkte hem igen. De hade i princip givit upp chansen att få tillbaka sin älskade Bunny och var i detta läget väldigt sorgsna inför denna tragiska tanke. På kvällen satte de på TV: n och fick se något märkligt som hade hänt i San Francisco tidigare under dagen - där berättades det om en katt som hade förvirrat sig upp för Golden Gate bron men som i detta nu var i säkerhet och räddad utan att vara speciellt berörd av uppståndelsen. All biltrafik fick stoppas i 5 timmar och det rådde nästan kaos på bron på grund av lilla Bunny som antagligen bara ville se sig omkring lite. Snart förstod Gary och Elisabeth att de såg en väldig likhet med deras egna katt, Bunny och var mer eller mindre undrande om det verkligen kunde vara lilla goa Bunny. Ja ! Sagt och gjort så ringdes det till polisen och räddningstjänsten för att ta reda på fakta. Det dröjde inte länge förrän det även ringde i den egna telefonen i hemmet där det frågades om man av en händelse var ägare till en viss omnämnd katt - Ja ni vet ju vilken katt det är ! Naturligtvis lilla, goa, Bunny ! Orsaken att man ringde var att kissen var chipmärkt och att man därför hade reda på både adress och ägare. Slutet gott allting gott !

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mmmm - Vilken tårgripande historia. Hoppas att kissen nu har det bra igen och inte gör om samma dumhet !

Anonym sa...

Tänka sig att en katt kan ta sig såna friheter. Vi räddade en katt från ett högt träd en gång - eller rättare sagt brandkåren var på plats och räddade katten. Den katten blev således vår goa Tusse som levde resten av sitt liv hos oss för att det var ingen som kändes vid den när vi kollade.
/ Katja

Anonym sa...

Makalös historia - händer väl bara i USA, kan jag tänka.
Tjosan - Walle

Vem tittar in !