onsdag 24 juli 2013

Dejting Tips för en lyckad träff

Kolla in dessa oumbärliga dejting tips !
Hitta gärna några udda sätt för att eventuellt hitta din nya kärlek. Visst är det underbart, trevligt att dejta? Det finns ju hur många dejtingsidor som helst på nätet. Se länkar nedan ! På den så kallade gamla goda tiden (omodernt idag) fanns massor av invecklade ritualer, konstiga sätt att mötas etc, detta är som tur nu ett minne blott. 1:a dejten efter kanske ett längre förhållande kan få vem som helst på knä och kallsvettig.
På ett ögonblick poppar det upp tusentals frågor som man inte har svar på.
Vilka kläder ska ha på mig? Ska jag ta någon present med mig? Vad ska vi snacka om?Var ska vi träffas?

Young happy amorous couple together, outdoors Royalty Free Stock Photo

Här kommer dejting tipsen !

Klädtips ! Klä dig inte för snoffsigt utan kanske ett hack bättre än du brukar, men bara så att du känner dig bekväm i de kläder som du väljer. Skulle det bli fler träffar så kommer det snart att uppdagas att du inte brukar klä dig så här elegant. Men välj för allt i världen inte fritidskläder, joggingbyxor eller något annat som kan upplevas som ovårdat eller ogenomtänkt. Ta gärna hjälp av en kompis som du litar på som kan ge dig lite tips och testa gärna några alternativ framför spegeln innan du bestämmer dig.

Var ska man träffas ? Är det redan bestämt att ni ska träffas är den jobbiga frågan om var ni ska ses.
Att träffas på en restaurang eller ett Café är naturligtvis de mest klassiska platserna att träffas på. Gillar man att prata och inta aktivera sig för mycket är detta naturligtvis ännu idag ett bra val. Är man lite mera åt det blyga hållet kan det vara på sin plats att göra något mera aktivt som till exempel att spela minigolf, gå på museum eller gå och bowla. En bra regel är att inte gå på bio, teater eller någon klubb där dejten eller din träff blir alldeles för anonym och steril - känslan blir att man egentligen inte träffas utan att man bara delar på något på distans. Har man vacker natur eller park i sin närhet är detta också ett alldeles utmärkt sätt att umgås och dejta på.

-->

Men vad finns det att prata om ? I vanliga fall när man är med vänner och bekanta så behöver man inte grubbla på vad man ska prata om, men på en dejt kan det vara precis tvärtom - det kallas populärt för tunghäfta och kan var nog så pinsamt. Så förberedelse är nyckelordet så att den där pinsamma tystnaden inte uppstår, är man en naturbegåvning så brukar inte detta med lite tystnad vara något problem utan man bruka kunna kompensera med blickar eller ett leende som gör att din personlighet framträder på ett naturligt sätt. Men som sagt förbered några samtalsämnen som du vet att du behärskar och som man kan ta till när det tryter med orden ibland. Utgå gärna från ditt arbete, hobbys och dina fritidsintressen.

Ljug inte om dig själv eller bre på för mycket !  Försök att inte vara någon annan än dig själv när ni träffas första gången. Att bre på för mycket och säga mer saker om sig själv och andra kommer att upplevas som egenmäktigt, uppnosigt och detta kommer man med all sannolikhet att få i ryggen om man träffas fler gånger. Ljuger man så kommer detta sannolikt fram till slut och då är det nog redan för sent, detta gäller förstås både vid datorn och IRL.

Kom i tid på din första dejt !  Att komma för sent på sin första dejt upplevs säkert som väldigt slarvigt eller nonchigt. Skulle det ändå inträffa något som får dig att komma för sent på din första träff bör du meddela detta så fort som möjligt - oförutsägbara saker kan ju som bekant hända - men förklara då på ett ödmjukt sätt vad förseningen berodde på och ljug inte om detta utan var rak och uppriktig - detta vinner man på i längden även om det beror på slarv.

Ska man köpa en present ?  Det kan vara bra att tänka sig för lite när det gäller att ge varandra presenter på första dejten. Ett tips är att vänta några träffar innan du bestämmer dig för att köpa något fint till din partner. Skulle det ändå kännas trevligt att ta med en liten present den första dejten - köp då en liten sak som till exempel en blomma, praliner eller liknande så att om det bara är den ena partnern som köpt en gåva inte känner sig obekväm eller illa till mods. Man kan också vara lite förbered om denna situation kommer upp och säga: Att hade jag bara vetat att du köpt en så fin......osv. Men tipset är: Vänta hellre med alla gåvor tills ni har lärt känna varandra något bättre.
 
Vem betalar notan ? Det som var brukligt förr var ju att mannen betalade notan som en "Gentleman" och det fanns egentligen inga åsikter eller alternativ. Tiderna har som sagt förändrats och det är nu mer regel än undantag att man delar på notan utan att egentligen göra någon större affär av detta. Skulle det ändå vara någon som absolut proppsar på att betala så kan man kanske, om det blir en nästa träff eller dejt kompensera detta och bjuda tillbaka, det viktigaste är att det inte efter några träffar upplevs som orättvist mellan parterna.

Om ni går på restaurang - Se till att de ger fin service ! Det kan vara en god ide' att kolla upp stället ni ska till så att de har god service och att det är gemytligt och fint för övrigt. Dålig mat och eländig service förstör stämningen och det bådar inte gott för en fortsatt trevlig dejt. Mycket viktigt är också att inte äta för mycket så att man blir trött och börjar gäspa i tid och otid. Detta sänker mysfaktorn 700 grader och upplevs säkert ganska otrevligt av den andra partnern. Tänk även på att en picknick ute i naturen kan många gånger vara mycket trevligare än att gå på schabbig restaurang. Naturen är både gratis och riktigt romantiskt. En klassiker att ta till när idéerna tryter.

Var försiktig med mängden alkohol !  Att häva i sig en massa alkoholhaltiga drycker på första dejten är ganska förkastligt och kommer att leda till problem - detta är allmänt känt att måttliga mängder av alkohol är att rekommendera - så förlita inte att mycket sprit ska få dig mindre nervös inför din första dejt - men njut gärna av ett gott glas vin eller öl så kommer båda i stämning för en trevlig samvaro.

Lita på din förmåga att du kan genomföra en dejt eller träff ! Blev det som du hade räknat med på den första dejten. Känns det som att du blev lite knäsvag och fick pirr i magen. Lita på din intuition om det ska bli fler dejter. Var din dejt en katastrof  har man förstås anledning att känna sig lite deppad och man får då fundera på om det ska bli en fortsättning eller om man ska avbryta i tid. Vad du än gör så meddela den andre partnern om hur du tänker. Ring helst och SMS:a bara om det är helt uteslutet att du kan ringa och säga hur du känner - glöm nu inte att du är en erfarenhet rikare och att det är helt OK att känna sig något nedstämd med lite sorg i hjärtat. Det är bara att samla nytt mod, ta tag i tjurens horn och dejta på nytt för att försöka att hitta drömpartnern som man längtar så mycket efter.

1 kommentar:

Magnus sa...

Om man träffat någon på nätet så bör man iallafall vara något försiktig med var man träffas. Ställen med folk runt omkring är helt klart att föredra. Inte för att chansen är så stor att det skall hända något men det kan också vara dumt att chansa.

Vem tittar in !