onsdag 27 februari 2013

UDDA

Udda ! Ett härligt svenskt ord ! Udda eller jämnt vad kan vara mera motsägelsefullt.
Att hitta udda saker, prylar, händelser, bilder, filmer, byggnader, bilar eller sidor på nätet är det många som roar sig med. En blogg som den här - udda fakta har till uppgift att visa er som vill, fler sidor som har denna inriktning. Här kan du plocka udda godbitar, rekommenderade sidor direkt på min blogg eller så söker du vidare på google.
  Scary Monkey
 1. Udda och Jämna tal -  webmatte
 2. Udda - Wikipedia 
 3. Välkommen till Udda Tinas blogg och hemsida! Vad kul att just DU har hittat hit. Udda Tina är inredningsbutiken som slog upp dörrarna i Lund år 2009, för att sedan öppna i både Halmstad och Malmö. Och nu finns vi alltså även här på webben.
 4. Välkommen till Udda Trading. Här hittar Du vårt sortiment. Artiklarna finns sorterade under varje flik. Vill Du veta mer om oss kan Du gå in under företaget där Du också hittar aktuella erbjudanden. 
 5. Udda Äventyr har idag ett 20-tal gästhästar, alla western-skolade och fullt utrustade med kvalitetssadlar, sadel- och sadelhornsväskor och bedrolls. Vi har hattar, långa oljerockar och chaps till alla våra gäster. Våra turer är allt från dagsturer ända upp till tolv dagar. Eller som vi tycker om att uttrycka oss......
 6. Udda Toner Det lilla förlaget med den spännande udda musiken.
 7. Udda film - Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den tråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.
 8. Udda kuddar är återvinning och utveckling på en och samma gång. Vi vänder oss till alla som vill sätta en personlig prägel på sitt hem. Som gillar inredning som sticker ut. Som gillar tanken på att återanvända. Och som tycker att det känns bra att köpa riktigt hantverk.
 9. Udda jobb - För dig som drömmer om ett jobb i solen !
 10. Udda Mått - Butiken med stora storlekar 40-5. Det kommer regelbundet in nya kläder i butiken, så välkommen in!
 11. Udda Trä - Udda trä är ett företag som har specialiserat sig på udda träslag i udda former. Upptäck vilka möjligheter det finns att skapa något unikt och udda av ditt eventuella, nedsågade körsbärsträd.
 12. Udda Äventyr - Heli-ski - Söder om Sarek ligger Tarrakaisemassivet. Topparna i området är mellan 1350 och 1850 m.ö.h. Här har Udda äventyr valt att lägga sin helicamp.
  Detta område på gränsen mot Sarek har vi valt tack vare bra snöförhållanden samt att bergen vi flyger på alltid har en sida som ger oss bra skidåkning. Sammantaget med omsorgsfullt utvalt boende i Årrenjarka Fjällby, får vi optimal "helilodge-känsla" i alpin miljö.
 13. Udda sevärdheter i Sommarsverige - Sugen på något verkligt annorlunda? Sverige är konstigare än du tror. Icakuriren har listat tio av sommarens märkligaste sevärdheter. Bilkyrkogården på Kyrkö Mosse, Ryd - Den gamla bilskroten på mossen har blivit ett suggestivt och kultförklara.......
 14. Tokyo - Udda upplevelser i mangastaden -  Akihabara är ett paradis för alla som är intresserade av japansk populärkultur. Man må inte förstå allt som händer i denna Tokyo-stadsdel, men långtråkigt är det aldrig!
 15. Tokyo ! Udda upplevelser i mangastaden - Welcome master! säger en flicka klädd i gammaldags vit hembiträdesdräkt med puff­ärmar. Hon visar mig till mitt bord och häller upp iste i mitt glas. Gör så här för att säga stopp, säger hon och imiterar en kanin som skrapar med tassen i luften. Hon späder med mjölk och ber mig återigen signalera när det räcker, men denna gång genom att vifta med händerna vid sidan av huvudet, som imaginära kaninöron. Jag spelar tafatt med i den lilla leken. Inredningen i den lilla lokalen påminner om en öppen förskola, med kramdjur och pastellfärger. Hetsig pop spelas på hög volym. Kring borden springer fnittriga servitriser i korta kjolar.
 16. Titta, här är världens mest udda hotellrum - Här är hotellen för dig som vill ha mer än de stora kedjornas alla-ser-likadana-ut-rum. Sajten ”Unusual hotels of the world” listar udda, spektakulära och unika hotell världen över. Även flera svenska bidrag finns med på sajten, bland annat ishotellet i Jukkasjärvi, Sala silvergruva och Jumbo hostel på Arlanda. I bildspelet här intill har vi samlat 15 ovanliga hotell världen över. Fler hittar du på: www.unusualhotelsoftheworld.com
 17. Udda husdjur - De vanligaste husdjuren är som bekant katter, hundar, hästar och kaniner. Men men glömer ofta och gärna de som är lite mer mer udda. Vad sägs om en trevlig leopardgeckoödla, en luden spindel eller kanske en liten mysig strumpebandssnok? 
 18. Udda sporter: Frisbeegolf - Frisbeegolf är en ganska udda sport men ändå inte så ovanlig som man kanske skulle tro. Den kan vara besläktad med golfen och det är uppenbart bekräftat. Man snackar om birdie, par och fore, men här används givetvis inga golfklubbor.
 19. Udda sporter: Sköldpaddsfäktning - Besök sveriges roligaste skämtsida / webbsida - roliga bilder, roliga historier & gåtor, filmer, humor och längre texter! Dagligen serveras ett urval av högkvalitativ humor mm
 20. Udda Japansk Sport (Video) - Nytt Japanskt världsrekord i denna egendomliga udda sporten. Även med i Guinness World Records - 2013
 21. Udda tatueringar - Felstavad och ful tycker Paulina 26 at den tatueringen är som hon hade hoppats på och kräver att tatueraren ska betala vad det kostar att ta bort hela tatueringen med laserbehandling - en märkbar, smärtsam upplevelse och det kommer att behövas ca 8 till 10 laserbehandlingar till en kostnad av otroliga 20000 kr - 30000 kr.
 22. Udda frukter -  Över 6 år har bonden Gao Xianzhang från Kina spenderat på att forma Buddha-formade päron genom att använda sig av olika plastformer och egenhändigt utvecklad teknik som är minst sagt häpnadsväckande.
 23. Udda Äventyr - Bli en Cowboy för en dag eller fler. I Norrbottens inland finns det möjligheter att leva ut sin dröm som tidsenlig cowboy. Sätt på dig oljerock, skinnbyxor bred hatt och passande ridstövlar mm. Ge dig ut i galopp med special tränade hästar som smidigt tar dig ut på en minnesvärd utflykt i den ruffiga vildmarken. En v ild ridtur som garanterat kommer att kännas i baken en tid framöver.
 24. Udda Historier - På sidan skrattverket kan du hitta udda historier och annat kul. 
 25. Udda historia - "Jag är man som för två år sedan träffade "kvinnan i mitt liv". Det började med en stor attraktion och starka känslor. Sedan kom konstigheterna"
 26. Udda Byggnader - Se bilder på udda, märkliga byggnader i världen
 27. Udda byggnader nu hela 50 st att beskåda på denna sida -  Länk till 50 mycket udda hus eller byggnader - måste ses !

-->

Inga kommentarer:

Vem tittar in !