måndag 18 februari 2013

Udda händelser - om allt som kan bete sig konstigt

Märkliga saker kan hända med våra prylar och ting som vi omger oss med - se för dig själv om hur allting kan gå riktigt tokigt och snett - massor av berättelser från nätet. Kanske känner du igen dig i några konstigheter som drabbat dig också.

600241

Nyhetsuppläsare beter sig konstigt och egendomligt - ser hjärtligt roligt ut !Min dator - Acer beter sig konstigt efter fabriksåterställning.
Hej, har en Acer aspire v3- 551g laptop. Och återställde den idag till fabriksåterställning. Och nu beter den sig konstigt i program som HWmonitor och Coretemp. Den visar bara frequency på cpun, och inte temperaturen, den visar dock temperaturen i HWmonitor men 100grader vilket är på tok fel, datorn är väldigt sval och har alltid legat på runt 40-50 grader innan återställningen. Vet inte varför den inte vill visa nu, vad kan vara fel? Datorn vill liksom inte läsa av cpu temperaturen någonstans..

Jag har suttit och läst om karpaltunnelsyndrom men tycker inte riktigt jag känner igen mig. Min högra handled knakar när jag rör den och det domnar svagt lite då och då. Gör liksom lite ont hela tiden.
Vänstra handleden beter sig lite lika men svagare och inte alls så jag tänker på det på samma sätt..
Någon som varit med om samma? Kan det vara karpaltunnelsyndrom ändå?

Någon mer som har fått problem med bluetooth sen 4.2? Ljudet i mina MW600 har börjat skrapa och ibland kopplar telefonen bort headsetet och börjar spela musik ur högtalarna för att sen koppla tillbaka headsetet. Och ibland när jag ska stänga av bluetooth så fastnar den på texten om att den stänger av tills jag startar om telefonen... Någon som känner igen sig? 

Hej.
Igår när jag var ute och sladdade så blev bilen helt plötsligt orkeslös. Det visade sig att en tändkabel hade gått av så han gick ju bara på 3 burkar. Då tog vi en tändkabel från en annan 740 och då funkade den som vanligt en liten stund sen blev den orkeslös igen (dock inte lika slö eftersom att den går på alla 4 nu). Då bytte vi alla tändkablarna (begagnade) men samma problem kvarstår. Den går som vanligt en liten stund men sen blir den seg som fan och det låter som att den drar tjuvluft någonstans. Den svarar liksom inte på gasen känns det som. Någon som vet vad det kan vara för fel?

Jag och min sambo valde att köpa en hankatt för ca 6-7 månader sen. Den är inte kastrerad och befinner sig lika mycket ute som inne, för ett par veckor sen gjorde han sig mycket konstigt, han liksom hyperventilerar med tungan ute och saliv/ diafragma liknande slem bildas i mungiporna på honom. Nu har det hänt igen för ca 1 timme sen var vår katt borta så jag frågade min sambo om hon släppt ut honom, icke. Efter att letat en stund, LÅG han i kattlådan och vände och vred på sig och spände tassarna (som dom gör när dom t. ex sträcker sig, särar på trampdynorna osv) och nu ligger han i hallen under elementet och hyperventilerar igen.

Jag har en OW-SERVER-ENET som inte fungerar efter att jag laddat in senaste firmware till den. Jag följde instruktionerna och körde upp hex-filen via TFTP. När jag startar OW-SERVERn så blinkar den gröna LEDen konstant. Har försökt med factory reset, det ser ut att funka, men nästa gång jag startar igång den så står den bara och blinkar igen. Får inget IP via DHCP och lyckas övht inte kontakta den. Kan det blivit fel när jag uppgraderade firmware? Kan jag isåfall försöka igen via den seriella porten på enheten? Sett att det verkar finnas en sådan, även om ingen 9-polskontakt finns ditlödd.

Hej köpte en minolta x 300 för småpengar på en loppis för ett tag sen och nu börjar den bete sig konstigt. När jag var ute idag och fotade så gick det inte att dra fram film helt plötsligt, åkte till Wibergs foto för att höra vad han trodde. Först sa han att batterierna var dåliga men den funka inte med nya heller, så då trodde han att det var själva mekanismen och batterierna som var trasig och skulle kosta ca 800 att laga men det var nästan 3 gånger så mycket som jag pröjsade för hus och optik så jag gick hem. Nu på kvällen provade jag att mata fram film igen men mataren gick inte ända fram (försökte några gånger) ca 5 minuter efter det så provade jag igen och då funkade det. Så jag tryckte av och den tog en bild sen upprepades samma visa igen. vad kan vara felet?

En av mina favoritsidor kossan.se - länkarna nedan är skapade med RSS feed teknik. Så nu får denna super sida ännu fler besök - Japp så funkar det !

Historia
Kossan.se startades sommaren 2005, och hade efter 6 månader omkring 8000 besökare per dag. Fokus låg på att ha nytt material varje dag, vilket vi lyckats hålla sedan starten. Besöksrekord på 86.000 sattes den 19/1 2007 efter att denna länken publicerats på Aftonbladet.se.
Nostalgi
Så här har det sett ut på Kossan Kossan.se 2005 Kossan.se 2006
Teknik
Linux,Fedora,MySql,Apache,Python,FFmpeg,Mencoder, 2 servrar på varsin 100mbit. Har valt ServerConnect som leverantör och är mycket nöjd.
Statistik
Kossan streamar 100.000-150.000 filmer om dagen, vilket betyder i runda slängar +300gig i bandbredd. Omkring 250.000 sidvisningar per dag. För utförlig statistik besök KIA Index
Övrigt
Kossan.se ägs och drivs av Tobias Grossman

Inga kommentarer:

Vem tittar in !