fredag 18 januari 2013

Loppis och Nätauktioner

Bra sätt att få in lite extra pengar  Samla ihop så mycket du kan från vänner och bekanta - kolla med mamma och pappa (morsan och farsan) om de har några prylar som de kan avvara och skänka till dig - förklara för dom hur nödvändigt detta är för dig ! Nu fixar du en egen loppis utanför garaget. Lägg även ut allting på annonssidorna, Blocket eller Tradera !

Crisis
Få en slant genom att sälja dina gamla prylar på nät auktion. Här kommer de bästa tipsen om hur man lyckas som säljare.

Nätauktioner är Sveriges nya folkrörelse. Pang i auktionsklubban kanske inte hörs så tydligt framför datorn, men att sälja sina prylar via nätet blir ändå en trevlig sysselsättning och ger lite extra spänning när slutbuden förhoppningsvis haglar framför ögonen på oss. Första, andra, tredje....Det finns ett enormt intresse att köpa och sälja egna saker, prylar på nätet. Man räknar med att cirka 200 miljoner människor är medlemmar i Ebay, som är världens största auktionstjänst på nätet. Ebay äger Svenska Tradera, som är störst i Sverige med fler än 1 miljon medlemmar. 

Varning!
Om din information är otydlig är risken att köparen drar sig ur auktionen innan den ens har börjat. Risken är också att du får ett dåligt omdöme och att du inte får din betalning för varan heller. Var noga med att inte skicka iväg något förrän du har fått betalt för din pryl. Drar dig inte för att sälja dina fina skatter på aktionen? Tycker du det är krångligt med alla regler?

Här är expertens absolut bästa tips:

Annonsen bör läggas ut på den tiden som du önska att auktionen ska avslutas, då slipper man betala en extra avgift som Tradera tar ur för att ange en bestämd avslutningstid. Samma gäller för antalet dagar. Önska man att auktionen ska avslutas på söndag kl.19 och att den ska vara ute i fem dagar, så skapar man annonsen på en tisdag - kl.19.00

Kommunikationen mellan köpare och säljare (du) är otroligt viktig, eftersom det kommer att berättiga till många fina omdömen, som i sin tur ger ett gott förtroende för dina framtida köp glada traderare som då vill handla mer av just dig.
Beskriv objektet på ett förtroende, säljande sätt samt tydligt och med mycket information. Skapa en lockande, slående rubrik gärna med stora bokstäver för att synas tydligt bland alla andra annonsörer.

Ha en tydlig, beskrivande första bild och utnyttja alltid de fem gratisbilder att din pryl visas på bästa sätt! Många Traderare bruka bara använda en endaste, singel bild så detta är ett perfekt, övertygande sätt att utmärka sig lite extra på.

-->

Ha annonsen ute i minst fem dagar. För att vara säker på att du inte blir lurad kan du använda dig av paypal, som är en mellanhand mellan säljaren och köparen. Paypal håller tag i både varan och pengarna för att sedan skicka dem samtidigt till respektive parter.

Ett lågt utropspris, t.ex. på 1 kr, lockar fler budgivare, säljer du en eftertraktad vara kan du nästan vara garanterad att auktionen går upp till rimligt pris. Innan du lägger upp en vara kan du söka på liknande varor och se vilket pris de auktionerna ligger på.

Möjligheten finns att sätta ett reservationspris för din vara, då kan du ha ett lågt utropspris samtidigt som du kan vara säker på att varan inte säljs för ett orimligt pris.

Eftersom du säkert kommer att använda datorn för dina nätauktions affärer så finns det smarta hjälpmedel att ta till för att underlätta budgivning, maxbud, mm. Detta sker per automatik om man så vill. Är du säljare så kan man sätta en undre gräns för hur mycket man ämna sälja för så att man ska slippa en allt för stor förlust ifall buden uteblir för just den prylen. Köparen kan däremot lägga ett maxbud för att buda över alla andra bud till den nivån som angivits. 

OBS !
Om köparen som nu är intresserad av din pryl råka bo i närheten av dig, kan det vara en bra idé att mötas upp på en överenskommen, neutral plats för överlämna den nu, förhoppningsvis, betalda prylen, då värnar man både om miljö och så slipper man ju dessutom frakten mm.

Länkar:
www.tradera.se
www.ebay.com

Inga kommentarer:

Vem tittar in !