tisdag 16 oktober 2012

Udda sevärdheter i världen

Udda sevärdheter i världen - som man inte får missa

Jorden är en fantastisk skådeplats för den som tar sig tid att utforska den noga. Med ny teknik som inte har funnits i alla tider har man nu hittat platser som tidigare varit totalt avlägsna och dolda för världens ögon. Att ge sig ut på en längre resa är inte alltid en möjligt för alla, då kan internet eller nätet förevisa de platser som vi inte kan eller har råd att besöka fysiskt, och dessutom så öppnar sig en fantastisk möjlighet att utforska vår fina planet. Nedanstående lista anger några av de mest unika platser runt om i världen. Listan innehåller naturområden som i vissa fall skapats av människor. De är listade i den ordning som jag hittade de på nätet och som jag har utforskat dom. Alltså ingen inbördes ordning om vilken plats som är vackrast eller som upplevs som mest fantastiskt.

Pamukkale
Turkey


Pamukkale betyder bomull slott, och slottet kallas vit på grund av den stora vitheten som orsakas av en hög koncentration av kalcit i vatten. Travertin sedimentära avlagringar har skapat de vita terrasser, förstenade vattenfall och skogar mineral som utgör peyzazh.17 varma källor uppvärmda underjordiska vulkan.Krasivom nära Pamukkale, Turkiet, har använts som en kurort för tusentals fastigheter let.Tselebnye området lockar människor från hela världen, och romarna byggde den antika staden Hierapolis där. Hjälp till att hålla det område där hotell och uppfarter ner och konstgjorda bassänger skapats för att hjälpa till att bevara den naturliga skönheten i Pamukkale 
 
Nine Hells of Beppu
Japan
http://thedaoofdragonball.com//wp-content/uploads/2009/10/blood-pond.jpg

Beppu är hem för mer än 2.800 varma källor och ön Kyusyu.Devyati cirklar Beppu är några av de mest unika källor i området. Hell Umi Jigoku betyder "helvetet havet." Turkos pool och tillräckligt varmt för att koka ägg. Hell 2, Oniishibou, som betyder "flintskalle helvete" och har fått sitt namn från det kokande grå gryazi.Gryaz bubblor på ytan och liknar ett rakat huvud buddhistmunkar. Hell 3, Shiraike Jigoku betyder "vit damm helvete" och är fylld med vit hett vatten på grund av höga koncentrationer av kalcium. Jigoku Hell 4 är Yama betyder "berg av helvetet. Yama Jigoku gjordes av lera vulkan får utbrott, att medan skapade en liten kulle omgiven av små pooler. Hell 5 är Kamada Jigoku "pan helvete." Detta är en samling av kokande vatten fontän omgiven av Red Devil staty representerade som fan kock. 6, Oniyama Jigoku, som betyder "berg djävulens helvete." Oniyama stark ström som kan dra ½ tåg bil, och är också hem till cirka 100 helvetiska krokodiler. 7 är ett helvete Kinryu Jigoku "gyllene drake helvete." Under våren har ett par drakar. ånga tillförs ånga från fjädern och är riktad bort från näsan draken. Drakensberg ger en illusion av flygningen, när vattnet droppande i gryningen. 8, Chinoike helvete Jigoku, som betyder "helvetet blod damm". Chinoike sitt namn från den ljusa röda vatten orsakad av järnhaltiga (järninnehållande) mineraler i dammen. Hell 9 Tatsumaki Jigoku, som betyder "pip helvetet". Tatsumaki är en gejser sprutning varje 30 minuter och vid en temperatur av ca 105 grader Celsius.

Sanqingshan
China


Sanqingshan anses vara en helig plats. Används för meditation, taoister, och tros leda till odödlighet, är det lätt att se varför. Sanqingshan höljd inom 200 dagar godu.Tuman ger andliga kvaliteter berget, tillsammans med tusentals bäckar som rinner ut i pooler, formationer granit som liknar silhuetter av människor och djur, och märkligt formade sosny.Basseyny och vegetation för att skapa en unik miljö som lockar många sällsynta och exotiska djur och fåglar som gör deras hem där. Sanqingshan är hem till några 2.500 arter av växter. Detta är en av de få ställen att hitta växter som används för traditionell kinesisk medicin.

The Plain of Jars
Lao

http://www.indochinahorizontravel.com/userfiles/Xiengkhouang%202.jpg

Krukslätten är en av de äldsta arkeologiska mysterier i Sydostasien. Beläget på en platå Xieng Khouang, i bergen i Indokina, finns det cirka 90 olika platser banker. Varje webbplats innehåller 1 till 400 burkar. Det har uppskattats att skapades 3000 år sedan, och är gjorda av sandsten, är kalksten, granit, breccias och konglomerat, och de flesta av dem av sandsten. Den maximala möjliga cirka 9 meter hög och det är allt gjort på egen sten nivå. Vid första anblicken verkar det slumpmässigt placerade med vissa andra vertikalt och på sidorna, pekar i olika riktningar. Andra studier har visat att bankerna är i stånd att representera konstellationsmönstret av stjärnor. Det har varit mycket spekulationer om syftet med bankerna - Poäng för stora raser, som används för att samla regnvatten eller som urnor. De flesta banker, men vissa av dem hittades med organ eller verktyg inuti, eller fylld med små Buddha statyer. Studera hårt, eftersom området är fullt av odetonerade bomber hemliga krig.

Spotted Lake of Osoyoos
British Columbia Canada

Spotted Lake Osoyoos var heligt för First Nations Okanagan Valley indianer. Osoyoos, begränsning av vatten i Okanagan språket, och används för att beskriva vad som händer med ozerom.Ozero endorheic saltsjö, vilket innebär att det är en sluten kropp av vatten, har ingen utgång eller införsel av andra vodoemov.Ozero hög koncentrat av olika mineraler och innehåller några av de största mängderna av magnesiumsulfat, kalcium och natriumsulfat i världen. Det finns även åtta andra mindre mineraler i vattnet, även om en liten mängd silver och titana.Mineralov i vatten är mycket användbar, och brutit under andra världskriget för att användas vid framställning av ammunition för voyny.Mineralov vad som ger sjön dess unika. På sommaren, när vattnet avdunstar, fläckar bildas i olika färger beroende på mineralet är mest närvarande. Fläckarna kristallisera och bilda passager i olika tsveta.Tsveta kan vara vit, är gul, blå eller grön tsveta.Ozero på privat egendom och låta väldigt lite allmän tillgång.


Chamarel Falls and the Colored Earth
Mauritius

Republiken Mauritius är ett örike som ligger utanför den sydöstra kusten av Afrika. Det är en del av en skärgård som består av en undervattens vulkan är nu vilande. Mauritius är hem till två naturliga underverk. Första Chamarel Falls, som är tre tunna vattenfall som faller ca 300 meter från platån. De är de högsta vattenfall i Mauritius. Mauritius bara var känd för sina vattenfall, på 1960-talet, var färgade sanddyner upptäcktes. Färgad damm, tvättade sanden skapat kyla sker till olika vremya.Vozdeystviya orsakad av sand 7 olika färger till form, rödbruna, lila, grön, blå, lila och gult. Det mest unika aspekten av scenen är det faktum att om du tar alla färger och blanda ihop dem är det naturligt att dela och ansluta rätt färg grupp som de tillhör. Hur detta sker är ett mysterium för forskarna försöker lösa de märkliga egenskaper sand. Ett annat mysterium är inte synlig sand erosion. Området har en tung regnperiod bör erosion vara en tydlig effekt av naturen.

Rio Tinto
Spain


Rio Tinto sträcker sig från Sierra Moreno i Cadizbukten, Huelva, Spanien. Rio Tinto är Red River, och det är exakt hur floden visas. Höga halter av järn i vatten kan orsaka röd reki.Reka extraherades koppar, guld och silver från antiken till nutid. Rio Tinto har de äldsta gruvorna i världen, tror man att den legendariska gruvor kung Salomo. Eftersom alla gruvindustrin har floden en hög syra innehåll och är hem till organismer som överlever under extrema förhållanden. Detta har lett till forskning på stranden av floden, användes i studien av de underjordiska sjöarna Mars och Jupiter. Länk till yttre rymden förefaller lämpligt, eftersom området Rio Tinto är en utlänning, som månens landshaft.Dobycha skapade sten vägg terrasser, som bildade en naturlig amfiteater.

Fly Geyser Reno
Nevada
File:Fly geyser.jpg

Fly Geyser misstag skapades 1916, vid borrning efter vatten, även om du inte börjar bildas förrän 1960. Placera geotermiska området valdes neizvestno.Nagretoy vatten så småningom hittade en svag punkt i hålet och tryckte till poverhnost.Mineralov började bygga, att skapa en liten vulkan ca 5 meter hög, med lager terrasy.Terrasy en annan färg från mineraler i vattnet och geotermisk vatten konstaterade brister i syfte att skapa två gejsrar närheten. En kontinuerlig ström av vatten och fylla hål och fördjupningar i terrasser som ger området en surrealistisk vid.Voda i tungt vatten, först lockade svanar, ankor och andra djur i området. Dessutom fisken simmar över dammen, som infördes av okända män tappar sina ägg i vatten.

-->

Vale Da Lua
Brazil


Vale Da Lua är en sten pool, som skars i San Miguel reki.Nazvanie översätter som Valley of the Moon, och så därför av en urholkning av klipporna på vänstra stranden av floden smidig och grått utseende luny.Dolina har några av de äldsta stenarna i världen, en uppskattad ålder på 1,8 miljoner skapade let.Reka grottor, grottor, vattenfall och klippor, som bildar en labyrint i kanjonen väggar. Sett från rymden, är den ljusaste i världen. Kvarts och jämnhet klipporna orsaka glöd. Den omgivande skogen rikt djurliv och många arter kräver orhidey.Reka gjord av ett pågående arbete, eftersom han fortsätter att förstöra och förändra.

Caño Cristales
Colombia


Kristaller Kano floden ligger i bergen i Serrania de la Macarena. Området där floden är inte avlägsen att det kan nås endast med häst, åsna eller fot. Caño kristaller fyller vattenfall, forsar, brunnar och bassänger med vatten så klart att du kan se hela vägen till botten. Under större delen av året, verkar floden som alla andra, med vatten rinnande över klipporna i grönalger. Därefter, under perioden mellan den regniga och torra säsongen - vilket händer mellan september och november - floden förvandlas, blir en flod av färg. Alger i vattnet ger ett upplopp av färger, röd, blå, grön linje, svart och gul flod. Denna flod har ingen fisk på grund av komplexiteten av kanaler. Kristaller Cano utsågs till "flod av fem färger", "Liquid Rainbow" och "floden som rann ifrån paradiset" och är ganska lätt att se varför.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Suverän information, vilka platser - men översättningen skulle jag nog titta lite närmare på / Göran

Anonym sa...

Kul att hitta lite udda platser som man inte visste om innan - men håller med föregående kommentar, kolla texten / Danne

Vem tittar in !