torsdag 13 september 2012

Inte så ovanligt eller udda resmål - Mauritius

Inte så ovanligt eller udda resmål - Mauritius. Vi valde Port Louis


På Mauritius kan du njuta av ett fantastiskt sol- och badliv. God mat, snorkling och lyxiga hotell står också i centrum. Under din resa på Mauritius råder total avkoppling.

Ett vackert citat av Mark Twain återfinns på flaskan av Mauritius kända rom, Green Island: "Tanken slår dig att Mauritius blev skapat först, därefter skapades himmelriket som en kopia av Mauritius". Servicenivån är hög och du blir alltid bemött av ett strålande leende. Befolkningen är en fascinerande blandning av indier, kineser, afrikaner och ättlingar till de franska kolonisatörerna. De lever alla i harmoni med varandra och man kan betrakta Mauritius som ett lugnt och säkert resmål. Tempot är lugnt och livsstilen "no problems" gör det lätt att älska Mauritius.

Härligt klimat
Då och då, året runt, faller lätt regn, men detta känns bara uppfriskande i värmen. Mauritius kantas av ett vackert korallrev där det lever mängder av färgrika fiskar som inbjuder till fantastisk snorkling. Stränderna vid våra hotell har vattensporter till uthyrning om du mot förmodan skulle tröttna på att bara sola och bada.

Orter och hotell för alla smaker
Stränderna på ostkusten har är öns allra bästa med kritvit sand och kristallklart varmt vatten. Det finns också roliga vattensporter att aktivera sig med. På en egen halvö på sydostkusten med tre privata stränder ligger ett av våra hotell Shandrani. Cirka 12 kilometer från hotellet finner du den historiska staden Mahébourg. En stad som döptes efter upp­täckaren av Mauritius – Bertrand Mahé de Labouronnais.

Flic en Flac
På den västra sidan av ön ligger stranden Flic en Flac som är Mauritius mest populära strand och här ligger ett av Apollos hotell. I närheten ligger Casela Bird Park, en härlig plats att promenera i och njuta av flora och fauna. Vid foten av Moka Mountains ligger huvud­staden Port Louis som är en gammal stad med breda avenyer, kolonialhus och nya byggnader sida vid sida Här kan du shoppa, gå på museum och uppleva den brokiga marknaden mitt i stan. I norr ligger staden Grand Baie som erbjuder shopping och nöjesliv.

Udda men nödvändiga förberedelser inför resan - Inget får lämnas åt slumpen


Crash

Visum ?
Vissa länder kräver att man har visum för att man ska komma in i landet.
För att ta reda på om det krävs visum i det landet man ska besöka, så prata först med resebolaget, de brukar ha bra koll på detta, annars det bästa stället att få svar är på deras ambassad.

Mer läsning här !

Reseförsäkring ?
En extra reseförsäkring kan vara värd att ha beroende på vart du ska, hur länge du ska vara borta, vad du ska göra och beroende på vad din hemförsäkring redan täcker, kolla upp priser och villkor, finns en hel djungel att rota i.
Mer läsning här !


Viktiga papper som ska med !
  • Det Europeiska sjukförsäkringskortet (tidigare blankett E111), ett intyg om sjuktillhörighet Sverige, kan beställas på FK's Servicetelefon 020-524 524, eller på deras hemsida. Ladda hem pdf-broschyren "Sjuk utomlands".
  • Servicekort (från försäkringsbolaget)
  • Telnr till SOS-international +45-3327 7233
  • Adresser till närmsta svenska ambassad »
Har du koll på kreditkortens reseförsäkring ?
Den försäkring som t.ex. VISA och MasterCard ger (eller rättare sagt, din bank ger) när man betalar resan med deras kort är egentligen bara en komplettering till en redan befintlig försäkring och den täcker t.ex. enbart för förseningar på flygresan i mer än 4 timmar och förlorat bagage, men kolla upp med ditt kreditkortsbolag / bank för mer information om vad som täcks med deras försäkring. Men den ger sällan ett bra skydd.

Vart ska man resa ?


Inga kommentarer:

Vem tittar in !