måndag 15 oktober 2012

Inte så ovanligt eller udda resmål - Maldiverna

Flyg till Maldiverna. Inte så ovanligt eller udda resmål, men ett underbart ställe att besöka. Prova att resa till Raa Atoll!Flyg till Maldiverna. Res till Raa Atoll !
Maldiverna är resmålet för dig som vill stiga in i drömbilden av en tropisk paradisö. Hit ska du åka om rofylldhet och total avkoppling står högt på din önskelista. Här ägnar du dina dagar åt snorkling, massage, utsökta måltider och promenader på vita stränder. Du flyger reguljärt och kan välja mellan flera atoller och hotell i detta unika örike.

Korallöar och turkosa laguner
På kartan ser den självständiga republiken Maldiverna ut som en näve pyttesmå kaksmulor utkastade på en blå duk. Landet består av omkring 1 200 små korallöar med kokospalmer, vit korallsand och turkosblå laguner.

Bokstavligen allt land är skapat av korallbildningar på en långsträckt havsrygg. Landets högsta punkt ligger 2,4 meter över havsytan(!). Öarna bildar ringformade atoller som skyddas av omgivande barriärrev, vilket gör att det grunda turkosblå havet mellan öarna nästan alltid ligger lugnt. Denna paradisiska övärld ligger i Indiska oceanen sydväst om Sri Lanka och alldeles vid Ekvatorn.

Avskilt paradis
En typisk semesterö i Maldiverna är inte mer än några hundra meter i diameter och har en enda välutrustad hotellanläggning. Där bor du och övriga gäster, ofta i bungalower vid stranden, ibland i villor som står på pålar i vattnet. I mitten finns reception, restauranger, barer och faciliteter. För övrigt är det bara hav, sand, palmer och ljumma vindar.

Som sagt, det blir det en av de mest fridfulla semestrar man kan tänka dig.
Vid ankomsten tar du av dig klockan och ställer undan skorna, varken det ena eller andra behövs nämligen. Du går ner i varv och kommer i kontakt med ett inre lugn du kanske inte känt sedan du var barn och hade sommarlov. Dagarna förflyter med sol, bad, snorkling, vattensport, spabehandlingar, läsning, umgänge och goda måltider.

Raa atoll
Raa atoll består av mer än 90 öar. Området är känt för sin båtbyggartradition och här finns också landets största fiskeflotta. Här omkring hittar du många av Maldivernas bästa dykplatser, där du förutom koraller och småfisk även kan stöta på delfiner och valar. Till exempel hotellet Meedhupparu Island Resort är beläget på en egen ö, inramad av vita stränder med sidenmjuk sand. Ett korallrev breder ut sig på en stor yta utanför ön och ger dig chans till mängder av spännande upptäcktsfärder under vattnet.

Konstiga, udda tankar inför affärsresan - Man ska planera i förskott !    Har jag lagt ner mobilladdaren ?
    Har hotellet internet spot (helst gratis) och fick jag med kavajen ?
    Att ideligen vara på resande fot, är vardagsmat för många entreprenörer.
    Lär dig att planera i förväg och njut, stressa inte omkring, det straffar sig i längden.

Nästa gång du ska resa bort på en viktigt affärsresa, tänk på det här:


Ha dubbla uppsättningar

Köp dubbelt och lägg ena produkten i stora resväskan och den andra i ditt handbagage. Nu slipper du glömma tandborsten eller hörlurarna.

Ring och kolla i förväg

Du vet att du har en massa frågor gällande hotellet, men ring och kolla istället för att gå och grubbla! Det är alltid bra att i förväg ringa upp hotellet och fråga om de har gratis internet, hårtork eller ett värdeskåp. Inga frågor är idiotiska, tvärtom.

Packa minimalistiskt

Du behöver inte ha med dig hela garderoben. Packa effektivt och gör en ordentlig lista, så att du inte glömmer något. Det bästa är att i förväg bestämma en ”outfit” för varje dag och inte packa en massa överflödigt. Ta med finskor, bekväma skor och badtofflor för allmänna duschutrymmen.

Ladda tekniken

Glöm inte att ladda din laptop, mobiltelefon och iPad! Ha det för vana att du kvällen innan laddar tekniken. Om du gör det så slipper du bli frustrerad.

Skapa ett miniapotek

Allergi, baksmälla eller magont? Skapa ett miniapotek och ta med olika mediciner ifall att du börjar må dåligt.

Bra "kolla listan" inför långresan - Gör din långa affärsresa till en lyckad upplevelse

    Meddela anhöriga resplan och flightnummer.
    Notera/meddela telefonnummer.
    Bekräftelse på hotellreservation med mera.
    Färdbiljetter.
    Teckna reseförsäkring.
    Valuta – kontanter, resecheckar, bankkort.
    Ordna hämtning/transportmedel.
    Vaccination/vaccinationsintyg.
    Medicin/reseapotek.
    Anteckna blodgrupp.
    Giltigt pass/visum med kopior.
    Extra passfoton.
    Extra legitimation/körkort.
    Karta/resmålsbeskrivning.
    Läkare, sjukhus på platsen.
    Beställ utlandsintyg från Försäkringskassan.
    Se till att ha kopior på ditt pass, kreditkort och dina resehandlingar, i datorn, på kontoret.

GPS eller bärbara datorer är perfekta redskap för att planera din affärsresa

GPS-enheter som är fasta i din bärbara dator är det perfekta redskapet för planeringen av din resa eller affärsresa. Du kan använda gps:en för att se vilka faciliteter och bekvämligheter som finns tillgängliga för dig i det land du reser till.Många hotell, banker, restauranger, sjukhus, ambassader, nöjen är alla lätta att hitta. Med GPS kan du välja de bästa vägarna och besöka intressanta platser, till exempel kulturella byggnader eller gamla ruiner, eller frodiga parker. Med inbyggd minneskapacitet i dessa GPS enheterna kan du hålla reda på koordinater för på de platser du har besökt eller har önskemål att besöka.

Genom att titta på gps kartan ser du allting mycket smidigt upplagt och detaljerna är ofattbara. Allt som du söker för din semester eller affärsresa kan hittas i en avancerad GPS.  För att hitta den bästa GPS:en som passar din plånbok bör du besöka ett antal butiker för att jämföra olika priser mm.


-->

Inga kommentarer:

Vem tittar in !