onsdag 23 maj 2012

Sista riktiga möjligheten att bli rik - Vaska guld i Sverige

Sista riktigt, spännande möjligheten att bli rik på ett ganska smidigt sätt - Vaska guld i Sverige !

 
Sälja sitt guld - en lönsam bra affär
Vem köper mitt guld som jag vill sälja
Det vanligaste sättet att bli rik på
Fattig och förtivlad, och inga pengar kvar
Sista riktiga möjligheten att bli rik - Vaska guld i Sverige

Kan man hitta guld i Sverige idag ? Hur gör man och hur går det till, vilka möjligheter och olika sätt finns det vaska fram en guldklimp - Alla har väl hört talas om det som kallas för guldfeber.....Allt och lite till - kan ni läsa om här.
Lite fakta !
Guld är en mycket sällsynt metall, faktiskt en av de mest sällsynta i världen. I jordskorpan finns i genomsnitt bara ca 0,004 gram per ton. Trots det kan man inte stå var som helst på jorden och påstå, att där finns det guld. Det ligger istället samlat på olika platser där guldhalten är betydligt mycket högre än genomsnittet. Man tror att jordens inre innehåller långt mycket mer guld än själva skorpan. Malm i Sverige Sverige har lång tradition vad det gäller gruvbrytning och metallutvinning, ända sedan medeltiden. 

Silver från Sala och koppar från Falun betydde mycket för att bekosta stormaktstidens krig, och i modernare tid har utvinning av järn och andra metaller varit en av grunderna för Sveriges industriella utveckling och ekonomiska välfärd. Några av landets malmförekomster, såsom Kiruna, Aitik, Boliden, Laisvall och Falun, är välkända och betydelsefulla även i ett internationellt perspektiv. Även om många gruvor lades ner under 1960- och 70-talen är malmproduktionen från de gruvor som återstår idag jämförbar eller större. 

Sverige är en av Europas största producent av järn och en betydande producent av flera andra metaller, såsom basmetallerna koppar, bly och zink, och ädelmetallerna silver och guld. Dagens höga metallpriser har dessutom inneburit en boom för gruvbrytning och malm prospektering världshaven finns mer än vad som finns på land, men ändå utvinner man det inte. Guldhalten i haven är helt enkelt för små för att det ska löna sig.
Den plats på jorden, bortsett från haven, är Witwatersrandområdet i Sydafrika, där vaskar man fram guld, som man gjort så långt tillbaka i tiden som år 1885. Här i Skandinavien finns inga större guldfyndigheter, men vi har några små, bland annat i Boliden och Henåsen. I övriga Europa kan man hitta guldfyndigheter, främst i de centrala bergskedjeområdena. Uralbergen är en av de allra största. Andra större guldfyndigheter utanför Europa kan man hitta ibland annat USA, Brasilien och Australien.

Här har man hittat guld i Sverige.
Fäboliden utanför Lycksele - 24ton guld. 2002 - Svartliden - Stortjärnhobben - Sandvikträsk - Ersmarksberget. 


Tjålmträsk - Företaget Lappland Gold Miners har hittat en åder med 350g per ton guldmalm. Det är en extremt hög guldhalt då man räknar med att det är lönsamt om guldhalten ligger på så lågt som 4-6gram per ton guldmalm. Vindelgransele, Västerbotten. 1,3 ton guld per år. Hittills i världen har man hittat 100'000 ton guld varav 200 ton guld har hittats i Sverige. Sveriges största guldgruva genom tiderna var Boliden-gruvan som brutit 120 ton guld i Sverige. 
Vaska guld är en teknik som används för att för att i vaskpannor för hand sortera ut guld ur sand och stenar. Det guld som man vaskar finner man i bäckfåror eller i berggrunder av bäcken.

-->

Den enklaste tekniken som finns när man vill hitta guld är att vaska fram den, denna teknik används inte i stor skala av stor industrin, det vill säga om inte arbetskraften skulle vara väldigt billig och det finns ovanligt gott om guld. Nuförtiden används metoden mest där tidigare gruvdrift har bedrivits som en turistattraktion eller som ett sätt att hitta ett nytt guld ställe och bedöma dess kommersiella värde. 

Vart ska man vända dig när det är dax att sälja sitt guld?
Man kan välja på ett antal företag på nätet när man har hittad guld eller vill sälja mammas gamla armband. SMS Guld är ett seriöst företag som oftast har höga guld priser. Du kan också  sälja ditt begagnade guld till en lokal guldsmed eller guldhandlare om du vill sälja skrotguld och guldsmycken.
Snabbhets premier / kampanjpriser
En del företag har kampanjpriser och snabbhetspriser som bara gäller när du säljer ditt guld på en snabb tid.  Se till så att du skickar in ditt guld snabbt och hör av dig till bolaget direkt så att du får rätt pris.
Vad är viktigt att tänka på när man vill sälja sitt guld?
När du jämför priset se då främst på 18 karat om du vill sälja guldsmycken. Det är den vanligaste karathalten i Sverige för guldsmycken.  De flesta företagen har någon sorts av värderingsavgift men det finns bolag som exempelvis 24Guld som varken har avgifter för värdering, transport, avdrag av guldvikten (sk avgång).
Kan man även sälja guldtackor och investeringsguld?
Investeringsguld ger olika betalt men är styrt av dagspriset på världsmarknadspriset. Investeringsguld är 24 karat dvs så rent guld som det är möjligt. Har du stora mängder 24 karatsguld eller investeringsguld så ring företagen och få en prisuppgift och jämför priserna ordentligt med varandra eftersom det ofta är frågan om hur mycket du kan förhandla dig till. När du vill sälja och köpa investeringsguld är den vanligaste modellen att företagen tar en provision baserad på världsmarknadspriserna.
Är det säkert att skicka sitt skrotguld till dessa olika Online företag?
Skrotguld skiljer sig mycket från hur investeringsguldsmarknaden fungerar och det handlar vanligtvis om 18 karats halter. Företagen som säljer skrotguld måste enligt svensk lag ha polistillstånd. Vanligtvis har de försäkrat guldet via posten och skickar du ett rekommenderat brev så se till att spara kvittot. Företagen har olika belopp som de försäkrar guldet till. SMS Guld har tex försäkrat sitt guld till 100 000 kronor.
Kan man lita på alla prisjämförelsesajter på nätet?
Tyvärr finns det prisjämförelsesajter på nätet som jämför gulpriserna inom samma koncern och  det förekommer regelbundet att man använder Google annonsering till sin prisjämförelsesajt vilket är vilseledande.  Tyvärr är guldförsäljningar inte reglerade i konsumentköplagen eftersom du som kund säljer en vara så du behöver avtalen ordentligt.
Men jag har ju fått en prisgaranti en gång - nu då…..
Prisgarantierna som ges ska tas med en nypa salt, de är ofta sammanbundna med olika villkor som exempelvis höga retur avgifter, värderings avgifter och i den stilen. Var noga och kritisk eftersom prisgarantierna tyvärr inte är speciellt sanningsenliga.
Vill man välja att sälja sitt guld till butik är det ett val som man får göra om man har bråttom, men jämför alltid flera olika butiker med varandra.

Å så ett Tips ! - Prova på guldvaskning här !

Guldvaskning är ett sätt att få guldfebern att nå dina sinnen! Har du någon dag eller några dagar att disponera så är tipset att prova på en denna spännande upplevelse, med andra ord guldvaskning. Sveriges kunnigaste handledare visar dig hur man kan vaska fram sin egna, personliga skatt. Guld som du eventuellt hittar får du naturligtvis ta med hem - du får dessutom låna en hop av nödvändig utrustning när du kommer på plats.

Dagar eller några enstaka timmar - bestäm själv hur länge du vill hålla på och vaska ditt egna guld. Under trevliga former får du introduktion till denna spännande upplevelse och får låna den utrustning som behövs för att prova på att vaska guld. När du känner dig redo kan du fortsätta på egen hand. Alla hittar guld! Guldvaskningen äger rum vid den vackra Emån och ramas in av vacker fågelsång, fina ängar och mysig blandskog.

På plats finns det även möjlighet att fiska, ta en fika i caféet eller besöka gruvmuséet. Du väljer själv om du vill vaska guld på öppen eller skyddad plats beroende på vädret.

Följande ingår i upplevelsen prova på guldvaskning:
• Lån av all utrustning
• Handledning
• Glasrör med all hittad guld
• Trevlig atmosfär

Plats: Ädelfors, 18 km öster om Vetlanda
Säsong: Maj till September. Öppet 10:00 - 17:00
Förkunskap/krav: Inga

LÄNKAR till pengar relaterade artiklar:
http://uddafakta.blogspot.se/2013/09/salja-guld-en-bra-affar.html
http://uddafakta.blogspot.se/2013/09/vem-koper-mitt-guld.html
http://uddafakta.blogspot.se/2013/06/vanligaste-sattet-att-bli-rik-pa.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/06/marklig-kansla-tomt-i-planboken.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/05/sista-riktiga-mojligheten-att-bli-rik.html
http://uddafakta.blogspot.se/2012/04/udda-jamforelser-angaende-olika-lan-men_24.html

4 kommentarer:

Alex Delmar sa...

Jag får slå ett slag för Liberty Silver. Ärliga människor, snabb service och dagsaktuella priser på hemsidan.

Mvh;

En nöjd kund

Anonym sa...

Så himla bra den här bloggen - en del kluriga artiklar blandat med en hög med intressanta saker som jag gillar. Min favo - blogg / Magnus

Anonym sa...

Absolut FavoBlogg, riktigt trevlig läsning med vinklade och en del vridna inslag. Toppen - Blogg !!
/ Mange

Anonym sa...

Makalös trevlig Blogg - detta !
Återkommer ideligen och kan inte sluta att läsa de olika artiklarna
/ Stefan

Vem tittar in !