torsdag 3 maj 2012

En udda, extrainkomst är inte så svårt att hitta på Internet

En bra, udda, extrainkomst som ökar ditt kapital är inte så svårt att hitta på Internet !
1191114


Affiliatenätverk är svaret !
Det kvickaste, smidigaste och antagligen också det mest effektivaste sättet att få ihop lite extra pengar är att skaffa en egen blogg och gå med i så kallat affiliatenätverk. Affiliatenätverket är en sida som visar dig ett axplock av intresserade annonsörer, som man kan välja bland och som vill ha dig som annonsör på din blogg med till exempel banners och olika textlänkar. Man får betalt om eller när någon köper något efter att ha klickat på specifika annonser som man har lagt på den egna hemsidan eller bloggen. Här kan du alltså själv välja vad du vill göra reklam för. Fördelen med det är att du kan fundera över vilken typ av besökare din blogg brukar ha och försöka hitta annonser som riktar sig till just denna målgrupp. På så sätt ökar såklart chansen att någon klickar på din annons och därmed även dina chanser att tjäna pengar.

Ett udda men ett riktigt super pengar tips !

Det finns mängder av sajter som är seriösa när det gäller intressanta tips, men jag har bara hittat en som tar emot nordiska medborgare. "Weegy"
  • Weegy
    Weegy
    Så fort man har registrerat dig på Weegy så kan man börja svara på olika frågor. på Weegy.  De betalar ca $0.20 per svar eller konversation. När du svarat på många frågor blir man efterhand uppgraderad till Pro och efter det till Expert och får då ännu mer betalt. Du får betalt via Paypal så fort summan har uppnått summan $20 eller mer. Weegy.com är öppet för alla i sverige och alla i hela världen så länge man svarar på det engelska språket.
Så nu är det bara att sätta igång och svara på frågor. Det finns många som behöver omvandla lite av sin tid till pengar och då är detta ett bra alternativ. Hör gärna av er om ni känner till fler sajter där man kan tjäna pengar på att svara på frågor som svensk.

Extra Inkomster - Lätta Pengar! Finns det? Svar: JA  !

Öppna Googles suveräna, egna, utmärkta verktyg för nyckelordsanalys för att lyckas fullt ut. Om du exempelvis vet en otroligt massa om till exempel våffeljärn, så kan du lätt konstatera att det finns ca 3100 sökningar på fraser som innehåller det specifika ordet varje månad. Den exakta frasen (klicka i ”[exakt]” i vänsterkanten) är det bara ett 100-tal som söker efter däremot. I singular är det bättre, under sökordsförslagen som presenteras hittar man ”våffeljärn” med dryga 1000 sökningar varje månad. Det finns trafik alltså, men konkurrensen anges som ”hög”. Det innebär inte nödvändigtvis att det är svårt att ranka högt vid en sökning på ordet, men det är en indikation i den riktningen. Gör en sökning själv på Google och se hur det känns, kan du skriva bättre än någon i topp 10? I detta fall kör så det knakar!
Bättre är om du hittar sökfraser med fler sökningar och lägre konkurrens men där det fortfarande visas annonser vid en testsökning. Det kan vara svårt att hitta rätt fraser, men om du letar så hittar du till sist någon eller några lämpliga.

Skriv något mer om fraseringen som du identifierat.

Ok så du har bestämt dig för att skriva om gjutjärnsgrytan för att testa. Dra iväg en artikel med åtminstone 3-400 ord och nämn orde gjutjärnsgryta ett antal gånger i texten, rubriker osv. Se framför allt till att titeln på artikeln stämmer överens med kastrullen i fråga. Den här artikeln har således titeln enkla sätt att tjäna pengar eftersom det är den fras jag identifierat och nu ”jagar”.
Innan du läser om hur du ska håva in pengarna, låt mig berätta om sökfrasen ”enkla sätt att tjäna pengar”, kanske den sökfras som ledde dig hit (då har jag lyckats)? Det är 1900 sökningar varje månad för den exakta frasen, mot 1000 för din gryta. Jag ligger bättre till alltså. Tyvärr är domännamnet som matchar frasen taget av någon som säkerligen gjort den del länkbygge och SEO för att pumpa upp den till plats ett. Andraplatsen likaså. Det är också gott om bloggare som ger råd i ärendet och många av dem är duktiga på att optimera sidorna. Jag ligger lite dåligt till – men det här är alltså ett test för att se hur långt upp jag kan komma med ett hyggligt SEO-anpassat inlägg om pengar och hur man tjänar dem.
Problemet nu, för oss bägge, är något som kallas CTR, eller ”click through rate”. Jag menar – nu har du läst i princip hela den här artikeln, men hur många annonser har du klickat på? En statistisk gissning är noll. Det är nämligen så med de flesta av oss, vi vill att andra ska klicka på våra annonser, men vi är inte så benägna att klicka tillbaks. Om några veckor får jag säkert anledning att återkoppla och berätta hur den här sidan klarat sig. Det här blir en viktig faktor nu när även du ska:

Håva in "the big money" - pengarna.

Jaha, det var inte svårare än så att hova in lite pengar på nätet? Det kostar bara några hundra, tog några ett antal timmar och nu kommer pengarna att ramla in? Allt beror på hur du definierar ”ramla”. Kommer du ihåg hur många som sökte efter våffeljärn varje månad? Ett tusental ungefär. Om du nu lyckas hamna på top 10 för sökfrasen så kommer du få en del av den trafiken. På första plats kan man dra in över 10% av söktrafiken, men ju längre ner desto mindre. Med en bra titel / beskrivning kan du kanske ta 2-3% av besökarna, eller runt 20-30 besökare i månaden. Utöver dessa kommer du också att få en del besök på mer udda fraser, så kallad longtail, förmodligen fler än du får på huvudordet och slutligen en del från sociala media om du är bra på det. Men säg uppemot 100 totalt på en månad om man ska vara realistisk.
Förstaplatsen vid en sökning då, varför tar vi inte den? Problemet med alla kommersiellt gångbara fraser är att det krävs stora SEO-insatser för att ta första till tredje plats och troligen även ett domännamn som matchar sökningen. Ettan för frasen ”enkla sätt att tjäna pengar” hålls av domänen enklasättatttjänapengar.se och andraplatsen av enkla-sätt-att-tjäna-pengar.se. Google lägger stor vikt vid domännamnet så det blir svårt att tävla med dem. Det går – ingen av dem är ”bra” sidor, men det krävs mycket jobb bara för att komma ikapp domänfaktorn.
Tillbaks till dig – med ett hundratal besökare på en månad, några från sök och några från Twitter, Facebook och lite annat där du också bör vara aktiv – och en annonsplacering som ger dig en procent CTR (click through rate, minns du?) så får du ett annonsklick i månaden. Ett annonsklick för ditt sökord kanske ger någonstans kring 1-2 kronor i förtjänst, eller sisådär 20:- på årsbasis. Grattis – du tjänar nu pengar! Och det är fortfarande enkelt. Eller?Skriv fler bra artiklar - repetera dessa artiklar!

Ok, så du är ju inte rik ännu. Det kostar dig mer per år än du får in, men om man tjänar pengar på det första ordet och den första artikeln så är ju principen klar och allt man behöver göra är att upprepa det hela. Om du skriver en artikel om dagen, med uppehåll för lite helger och semestrar, så har du runt 300 artiklar efter ett år och plockar in 30.000 besökare på en månad. Dessa 30.000 besökare genererar 300 klick eller runt 500:-/mån om man så vill. Perfekt – nu går du med vinst och får pengar över till kaffe och bullar när du skriver nästa artikel!
Ett år har gått och vid det här laget är du förmodligen ganska slipad – du är bättre på att välja nyckelord och du har fixat ditt WordPress-tema så att fler klickar på dina annonser. Kanske har du fått upp klickintäkten till 3:- och tredubblat CTR-nivån så du får tre klick på hundra besökare. Med 30.000 besökare per månad ger det 900 klick eller 2700:- varje månad.

Så här lätt är det faktiskt att tjäna pengar med att blogga - Lycka Till !

Så en sammanfattning, hur lätt är det att tjäna pengar på att blogga ? Sätt upp en ny blogg, anslut dig till AdSense, hitta 300 riktigt bra nyckelord, lär dig allt om sökmotoroptimering, lär dig allt om att bli rik, och naturligtvis – skriv minst 300 blogginlägg, repetera hela tiden och förnya, köp dig möbler och diverse på secondhand, kanske trillar det in 18000:- på kontot varje månad, om du har lite flax - men glöm inte att meddela skattemyndigheterna ! Viktigt !

1 kommentar:

Snabba pengar hemifrån sa...

Hej!
Läste igenom hela artikeln. Låter intressant och mycket inspirerade. Tänkte föreslå en metod man kan tjäna snabba pengar på.
På grund av höga guldpriser är det en utmärkt tid att sälja skrotguld. Det kan man göra hemifrån genom att skicka guld i brevet som är förfrankerat och försäkrat och få betald till ditt bankkonto.
MVH
Julius

Vem tittar in !