söndag 22 april 2012

Sök jobb på ett udda men påhittigt sätt

Nu för tiden blir det vanligare att söka jobb på ett udda men påhittigt sätt. 


1. Starta en egen promotion - blogg
På bloggen kan du lägga upp arbetsprover och visa hur duktig du är på att uttrycka dig. När du är nöjd kan du skicka ut länkar till din sida.

2. Ställ dig med en skylt eller ett plakat på ett strategiskt ställe
Fixa till en snygg skylt och ställ dig, snygg och ren så att inte folk tror att du är en tiggare, ställ dig vid en buss terminal eller tåg terminal. Skriv så här - exempel: Jag är så less på att vara arbetslös! Jag kan: Stå i butik och sälja. Fixa i trädgården. Andra jobb kan jag lära mig. Har ni jobb - Tuta eller ropa? Mvh /Marcus

3. Fixa en intern tävling
Utlys ett intressant men inte för dyrt pris, exempelvis en kväll på en restaurang eller ett träningskort på ett gym, för den som tipsar om ett jobb som kanske blir till anställning.
.
4. En uppdatering av din facebook-status kan hjälpa till
Instruera dina vänner att efterlysa ett arbete åt dig i sin facebook-status. Tips: "Bio biljetter för hela familjen bortskänkes till den som kan fixa det bästa jobbet åt X ".

5. Skicka ett fint vykort
Drömjobbet kanske dyker upp när du är bortrest på semester? Skicka ett vykort till det berörda företaget med texten och budskapet "Hallo där ! ni har väl inte glömt bort mig - det var ju mig ni skulle anställa efter semestern!"

6. Gör en egen serietidning
Gör en serietidning med dig själv som superhjälten, säg -  till exempel "Stålmannen" då kanske du får ett jobb som marknadsförare eller jobb inom reklam branschen.

7. Designa ett tidningsomslag
Designa ett tidningsomslag som beskriver ett företags framtida framgångar om dom anställer dig. Skicka till olika berörda företag som då antagligen gillar det du gör och anställer dig direkt.

8. Bjud ut chefen på lunch eller fika
Sök efter de jobb som passar dig och besök dessa företag och be att få prata med chefen. Bjud ut chefen på lunch eller middag och berätta för honom varför du skulle passa för just det specifika jobbet de söker.

9. Gör en trevlig youtube-cv 
Nåt som har blivit riktigt hett är att göra en youtube-cv. Presentera dig på ett intressant sätt och visa en del färdigheter som inte alls har med jobb sökningen att göra - gör den personlig helt enkelt

10. Slutligen några riktigt bra förslag till
Skapa nätverk - Leta där du inte letar annars - Byt till dig ett jobb - Blogga dig till en praktik - Skapa en facebook-grupp t ex - "Jag vill ha jobb nu" - Starta en organisation - Starta ett projekt  - Häng med människor som har ett sådant jobb du vill ha - Fråga alla du träffar "hur fick du jobb"? - Jobba ideellt

Inga kommentarer:

Vem tittar in !