söndag 12 februari 2012

Prova lite udda och konstiga sätt att tjäna lite extra pengar på

Prova lite udda, luriga och konstiga sätt att tjäna lite extra pengar på.

Om man frågar sig vad är det bästa man kan få för pengar - vilket svar skulle man få då ?
Antagligen skulle många säga - investera i guld för det blir aldrig någon dramatisk förlust även om guldpriset skulle rasa lite någon enstaka period.

Tjäna pengar på guld !


gold coins

Guldpriset slår nya rekord varje dag - praktiskt taget varje dag. Oron finns i att man tror att inflationen ska dra iväg och skapa en stor oro inför framtiden. Amerikanska regeringen har bokstavligen skyfflat ut enorma mängder pengar för att ekonomin ska stabiliseras samtidigt som räntorna är princip noll. Guld betraktas som en alternativ och värdebeständig valuta. Man behöver dock inte gå till guldsmeden och köpa med sig en guldtacka för att kunna investera i guld. Enklast är att via finansiella instrument ta del av marknaden direkt via din internetuppkoppling.Analytikerna förutspår
Analytiker tror sig förutspår en fantastisk ökning av guldpriset med flera hundra $ de kommande åren. Detta sägs bero främst på den globala ekonomins utveckling, då en större ovisshet kring den ekonomi amerikanerna besitter, och benämningen PIIGS länder påverkar och gör så att priset stiger. En enig analytiker röst spår att guldet eller guld priset hamnar upp emot 2000 dollar sträcket de kommande åren och att priset lär ligga runt ca 1600 dollar per uns början av 2012. Man menar också att stora pensionsstiftelser och hedgefonder och söker sig till marknaden för guld, detta för att få en trygg, gedigen avkastning framgent. Ett tecken är dessutom att flera asiatiska storbanker önskar sig mer guld för att minska sitt dollar beroende.

Faktaruta om investeringsguld:
 • Momsbefriad (från och med 2000)
 • Kan handlas praktiskt taget fritt över hela världen
 • Guldhalt 999,9 (förutom Krugerrand och Eagle 917,0)
 • Guld mäts alltid i troy ounces. 1 oz = 31.1034768 g
 • Kan inte försvinna från jorden dvs, ej brinna upp, ej ruttna, ej rosta etc.
Investera i Silver !
Idag pratar många om att det finns mycket pengar att tjäna på guldet men silver hör man inte alls lika mycket om. Silver är en bättre långsiktig investering än guld idag. Ädelmetaller har ökat i värde nästan konstant under tidens gång. Det beror till stor del av att pengamängden hela tiden ökar och urholkar värdet i olika valutor. Efterfrågan på silver är idag betydligt högre än tillgången vilket sakta pressar upp priset. När tiderna är oroliga så väljer många investerare att lägga sig i guld och silver för att skydda sina pengar. I stoppa pengarna i byrålådan är nog det dummaste man kan göra och det gamla uttrycket att ”cash is king” är väldigt förlegat. Precis som vi såg i Grekland så kan ett helt land missköta sig och räddas med nytryckta pengar. Pengar som inte fanns innan och som spär ut valutan. Guld och silver finns det bara en viss mängd av och behåller värdet betydligt bättre och om inflationen tilltar så kommer du tjäna pengar genom att äga guld och silver.

Varför köpa silver istället för guld? 

Fördelar med att investera i silver

 • Säkert och väldigt låg risk
 • Lätt att köpa och sälja på Online på nätet
 • Vackra föremål och samlarobjekt
 • Silver har ett reellt, äkta värde som efterfrågas och om katastrofen skulle vara framme och valutan blir totalt värdelös så har dina silver föremål kvar med ett eget värde och kan användas som ett betalningsmedel
 • Noll - vinstskatt när du säljer eller vid försäljning
 • Inflationsskyddat - Bra !

Var handlar man detta silver?

SilvertackaEnklast är att handla silver på nätet - online. Det finns två olika sätt att äga silver på. Du kan antingen köpa en ETF (Exchange Traded Fund) som heter SLV. Det är en amerikansk silverfond som följer silverpriset. Den går att köpa både hos både Avanza och Nordnet. Nackdelen är att du kommer inte att äga silvret och skulle det bli oro i byxorna så är det nog rätt kalkat.
Det säkrare och kankse bättre alternativet är att köpa fysiskt silver. I Sverige handlar man online och billigast hos Liberty Silver.
Anger man en giltig rabattkod ”silver” i meddelandefältet när man beställer så får man direkt 2 % rabatt på allt utom guld och monsterboxar. Antingen investerar man i silvermynt som både har ett reellt silvervärde och ett samlarvärde eller så investerar man direkt i fysiska silvertackor.

Crisis

5 goda, viktiga råd för att välja rätt investering för just dig !
Det som är rätt investering för dig, är kanske helt fel för någon annan. De val vi gör i livet speglar vilka vi är. Det gäller även våra investeringar. Här är några frågor till dig, som kan hjälpa dig att hitta en investering som verkligen ger något för framtiden, kanske inte enbart i form av pengar.

Vilka risker är du beredd att ta i denna stund ?
Om du är beredd att ta stora risker kanske du ska satsa på riskkapitalbolag. Om det verkar tråkigt och du inte känner att det är din grej, så kanske istället en ny konstnär, aktier i Indien eller i Sydamerika känns mer rätt. Är du istället en person som vill ha en tryggad framtid, så är fastigheter, blandfonder, aktier i stora gedigna företag mycket bättre investeringar. De ger ofta en säkrare och mer hållbar utgång.

Vill du göra en udda investering eller bara säkra dina pengar ?
Investeringar kan både vara ett sätt att förverkliga drömmar, och säkra kapital för framtiden. För många är investeringar också ett sätt att leva. Som den person som investerar i framtida energikällor. Drivkraften ligger nog inte enbart i hoppet att tjäna storkovan. Det finn softa en annan önskan bakom, som till exempel att ge en hållbarare utveckling. Detsamma gäller många som investerar i konst, den som satsar på turism i Vietnamn, eller den som investerar pengar i en gård eller i skogen. Investeringarna speglar ofta vår vilja med våra liv.

Hur mycket pengar kan du avvara ?
Är det något du är särskilt intresserad av? Då kan det finnas bra investeringsobjekt på närmare håll än på börsen. Antika böcker, konst och antikviteter är typiska samlarobjekt, som till rätt köpare kan betinga höga summor. Men det gäller också att du verkligen är intresserad och kunnig i området för att hitta rätt investeringsobjekt. Den som är intresserad av natur kanske kan köpa en skogsplätt. Det är både roligt och givande samtidigt som det genererar pengar. Ännu ett investeringsobjekt som kräver lite kunnande är att köpa gård med öppna marker eller kanske rent av ett hus som är renoveringsobjekt. Prisutvecklingen inom vissa områden har varit hisnande.

Hur mycket orkar du att engagera dig i din investering?
Men frågan som en investerare ofta återkommer till är hur mycket tid som behöver investeras samtidigt med pengarna. Om du inte är beredd att lägga ner tid på att lära dig om auktionsmarknaden, om olika objekt, om hur en gård sköts, hur en renovering kan ske på ett effektivt och prisvärt sätt eller hur arrenden går till, är kanske inte fysiska investeringsobjekt särskilt intressanta. Då är det bättre att engagera sig i värdepapper av något slag, även om dessa investeringar också blir mer lönande för den som engagerar sig i marknaden.

Hur länge tänker du att binda dina investerade pengar?
Vissa investeringar kan direkt slås ur hågen om pengarna inte ska investeras för en längre tid. Fastigheter kräver en långsiktighet för att bära sig, liksom en stor del av konsten och samlarobjekten. Det gör även aktier, om investeringen ska få någon bärighet. För dig som istället vill ha en enkel lösning, blir då fonder eller obligationer, eller rent av Riksgäldens räntor mer intressanta. Det går att göra enstaka klipp oavsett marknad, men då krävs både tur och skicklighet.

OCH !
VAR GIVMILD - GE ETT BIDRAG TILL DE FATTIGA ! KLICKA PÅ DENNA RAD !

Inga kommentarer:

Vem tittar in !