tisdag 7 februari 2012

Blev mångmiljonär - samlade toarullar från offentliga toaletter.

Blev mångmiljonär - samlade (stal) toarullar från offentliga toaletter.
1193528

När pengarna för Jacob Wengelstedt började tryta och arbetslöshets hotet började närma sig med stormsteg, bestämde sig Jacob att han skulle dra nytta av sin uppfinnings rikedom. Eftersom han många gånger hade tänkt på att det kanske fanns en lukrativ inkomstkälla på närmare håll än vad de flesta kan tro, skulle han göra slag av sin idé. Så en dag, närmare en kall vårdag 1986, beslöt han sig för att göra en liten stöld turné för att samla ihop så många toarullar som möjligt. Det var lätt och efter att han drog förbi mellan olika myndigheter och sjukhus lokaliteter fick han förstås mersmak. Fantastiskt, tänkte han, lätt som en plätt utan att åka fast och utan att någon märker någonting. Han lånade sin mors gamla vedbod för att lägga alla sina erövringar på hög för senare åtgärder. Tanken var att sälja till fattiga människor som han kände och i storpack så att han snabbt kunde bli av med överskottet. Men allting gick så lätt tyckte Jacob beträffande att få tag i toalettrullar så han fick utöka stöld turnéerna till andra städer och längre bort ifrån bostads orten, som på den tiden var utanför Taylorsville i delstaten Utah. Så efter att inkomsterna ökade drog han till Salt Lake City som naturligtvis hade hel del toalettrullar som Jacob letade efter. Jacob Wengelstedt  berättade inget för någon om denna bragd som man ju ändå får säga att det var - utan man fick först reda på allting då man läste testamentet efter Jacobs bortgång 2006. Det var en ansenlig förmögenhet som Jacob lämnade efter sig, närmare bestämt 2,3 miljoner dollar. Jacob blev 97 år gammal och rökte cigarr och drack 12 koppar kaffe ända till sista andetaget.

Park Avenue

INFORMATION !
Utah är en otroligt bergig delstat I USA med tre karakteristiska geologiska regioner. Klippiga bergen finns centralt beläget, Great Basin ligger´i väster och Coloradoplatån ligger i sydost. Utah är mest känt för sin omväxlande, natursköna natur och här finns olika naturtyper från typ, torra öknar med sanddyner till djupa dalar med flertalet, frodiga tallskogar.

I mitten av den norra delen av delstaten Utah i USA löper den avlånga bergskedjan Wasatch Range i nord-sydlig riktning om man ska vara noggrann. Den har ett antal berg som når ända upp till 3 650 meter över havsnivån. Delar av Wasatch Range får minsta sagt mycket snö, kanske så mycket som10 meter snö när det är som värst. Här ligger dessutom skidorterna på rad och är kända över hela världen för den lätta, luftiga snö som betraktas som ganska perfekt för skidåkning. I delstatens nordöstra hörn slingrar sig Uinta Mountains i en direkt öst västlig riktning och i Uinta Mountains kan man även se Kings Peak som pekar 4123 meter över havsnivån och är absolut Utahs högsta berg.

Lite fakta !  Offentlig toalett - där toalettrullarna finns !

 Wooden toilet house

"Jag kissar alltid stående - för om man sätter sig ned kan man få fula baciller på sig." "Jag brukar stå på ringen för flatlöss kan hoppa en hel meter och bitas."
Så är det naturligtvis inte !
Det är nästa omöjligt att få en bakterie eller ett virus att angripa dig bara för att du går på toaletten. Så att få en smittsam sjukdom den vägen är i det närmaste omöjligt. Det är nästan alltid genom händerna som man blir infekterad av t. ex tarmbakterier eller magbakterier. En aggressiv typ av bakterie är den smittsamma norovirus bakterien. Smittan mäste ta vägen genom slemhinnor och det kan vara genom munnen. Så var noga med handhygienen och tvättar händerna i alla situationer där du kan räkna med smitta. Torka med pappershandduk eller medtagen våtservett, då har du garderat dig ganska bra och säkert.
Men ett tips aär att inte använda fasta tvålar för där kan bakterier gömma sig i gamla sprickor och orsaka aggressiva infektioner om det vill sig riktigt illa.1 kommentar:

Anonym sa...

Ohh! Jösses! Vad jag gillar din sida!

Vem tittar in !