måndag 6 februari 2012

20 udda, roliga headers och logos till din hemsida eller blogg!

20 udda, roliga, helt gratis, egenhändigt tillverkade headers och logos för inspiration när du bygger din hemsida eller blogg.  OK - Varsågod !  Header att ladda ner gratis !

Överst på en blogg eller hemsida finns ofta en bild eller logotype den kallas för header eller logo. Man kan nästan alltid byta ut den medföljda bilden med en egen. Här lägger jag en länk om hur man gör !

Mina headers får användas, kopieras hur och vart du vill - ingen copyright - kanske vill du ha dom på din hemsida eller blogg. Varsågod ! Meddela mig gärna så jag får tjuvkika !
En snygg header kan göra det lilla extra som gör att folk kommer tillbaka till din blogg eller hemsida gång på gång med samma nyfikenhet som den första gången.


Tänk på att det är ganska lätt att forma om och ändra färgmättnad på dessa exempel. Använd dig av något slags bildhanteringsprogram. Det finns många bra program på nätet. Ett program som rekommenderas varmt är naturligtvis Photoshop - som väl anses ett av de vanligaste och otroligt bra att skaffa och lära sig. Länk här 


OBS - BRA TIPS !
Ange alltid ett säkert lösenord när du administrerar din hemsida - ex:  rs4MNpuKhKv7l0QPXr
Säkerheten är alltid viktig att koncentrera lite extra på. Kanske den svagaste länken som många missar eller inte bryr sig om så mycket. Därför ska du tänka ut ett svårt och säkert lösenord. användarnamnet: ”admin” eller lösenordet: ”password” är en kombination som verkligen ska undvikas. Denna kombination är ytterst vanlig och man ska absolut klura ut något bättre alternativ - se ovan ! Eller använd en mening som är lätt att komma ihåg. Spegelvänd den, eller använd någon klurig mattematisk förskjutning som är lätt att komma ihåg.

Säkra lösenord kan indelas på följande sätt.

    * Att det inte blir begripliga, vettiga ord när de formas eller skrivs
    * Ska innehålla små och stora bokstäver. Blanda gärna med siffror också
    * Ska även Innehålla konstiga tecken om högsta säkerhet ska uppnås..
    * Alltid mer än 8 tecken gärna uppåt 12 tecken.

Undersök gärna om du har ett säkert lösenord. Länken här går till Post och Telestyrelsens sida.
testalosenord.pts.se.
Att tänka på:Det är ett vanligt fel att man blandar ihop begreppen, layout och design då man gör en hemsida eller en bloggsida. Detta tankesätt kan påverka sättet att få en fungerande hemsida eller blogg att sticka ut och attraheras av besökaren och / eller läsaren. Mycket viktigt alltså att layouten är rätt kodad och stämmer. Måste det till förändringar i efterskott skapar det bara onödigt mycket extra arbete. - DUMT ! Är designen däremot inte till belåtenhet så är det alltid mindre jobb att rätta till den i efterhand !Ett gott råd således: Fixa till layouten till det som du önskar och jobba lite extra med den så slipper du en massa merarbete i efterhand. Sedan tar du tag i design snickeriet och då behöver du inte vara så orolig för att du har slutprodukten helt klar för dig - här kan man ändra i efterskott med enkla medel.

OK - Varsågod ! Fler headers nedan och alla är förstås helt gratis att ladda ner ! Det var dé hela - håll till godo och jag lovar det kommer mera i framtiden på flera sidor!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ooohh - jag gillar din blogg. Många bloggar som man besöker är bara såååå tråkiga - men din gillar jag att återkomma till - hela tiden !!
/ Tina

Anonym sa...

Letar ofta efter lite vridna bloggar och här har vi en igen. Många bloggar är bara så tråkiga och kortsiktiga - hoppas du håller på längre med din blogg än många andra som ofta ger upp efter nårra inlägg. / Kristina

Anonym sa...

Japp ! Tog en header till min hemsida - blev super bra alltså. Tackar så mycket.
/ Fiona

Vem tittar in !