onsdag 11 januari 2012

Sammanställning av vettiga, inte så konstiga, udda viktminsknings tips !

 
Viktigt att välja smal kolhydrat kost, hoppa över den fettsnåla kosten

Långtidseffekten för den fettsnåla kosten om man önskar sig en viktminskning är väldokumenterad. Man kallar detta för Jo-Jobantning och anledningen till detta är att man först går ner i vikt och inte sällan ganska påtagligt för att senare öka till den påbörjade vikten och i värsta fall får man även en ökning av vikten, så summan blir alltså att man har missat hela poängen. Man bör hellre satsa på inriktningen av intaget av kolhydrater - alltså kost som består av mycket kolhydrater. Detta är överlägset en bättre väg att lyckas på. Nu ska man äntligen få en mindre mage.

Läskigt!
Undvik socker i största möjliga mån - man vet att detta lägger sig på magfettet mer än man kan tänka sig. Så! Gillar man lightläsk, juice eller läsk i allmänhet så bör man vänja av sig med att få i sig dessa drycker - även om det är lightläsk, sägs det att dom inte så mycket bättre än vanlig läsk som innehåller otäckt mycket socker. Så om man byter dessa drycker mot till exempel mineralvatten eller liknande får man en mer stadig effekt som man kan glädja sig länge åt.

Ha gott om tålamod !
Att gå upp stadigt i vikt sker inte blixtsnabbt eller över en dag. Man får oftast kämpa i flera år eller kanske decennier för att nå vettiga resultat. Svälter man sig ner beträffande kilo eller vikt kan det leda till att man förlorar muskler och vätska och missar möjligheten att tappa lite extra fett, dessutom minskar kroppen på förbränningen vilket inte är den rätta vägen att gå. Det finns stor risk att man går upp mer än vad man vägde från början. För lite muskulatur och mer fettvävnad ger en mindre förbränning, denna risk finns även om man sänker ämnesomsättningen. 

Var inte orolig för det naturliga fettet.
Du kan minska oron att gå upp i vikt och om du vill äta dig riktigt mätt är det bra att satsa på naturliga fetter som exempelvis grädde, smör, olivolja, kokosfett, bacon, fett kött/fisk, ägg, behöver man faktiskt inte oroa sig för att gå upp i vikt. Byt inte den fettsnåla maten / kosten mot lågkolhydratkost genom avsevärd minskning av socker och andra kolhydrater för att fortsättningsvis äta fettsnål mat. Men glöm inte att äta tillräcklig mängd mat så att mättnadskänslan infinner sig, speciellt vid starten. Det är egentligen riktigt svårt i praktiken att öka fett vikten när kolhydrat intaget minskar - märkligt, kan tyckas ! 

Det är vanlig att fettsnål kaloribantning leder till minskad muskulatur.
Återställandet av inre organ och muskulaturen är kroppens sätt ballansera den viktminsknings process som man inleder. Man kan därför räkna med att snart efter den avslutade svältkuren kommer man strax att återfå den förargliga vikten man hoppades på att få bort. Kropps hållningen ser ju så mycket bättre ut med en fast muskulatur och kanske slipper man ryggvärk och andra led besvär - dessutom känner man sig något starkare, piggare och även gladare. Vet man med sig att vikten ökar något med en ökande muskulatur blir det också lättare att acceptera helbilden medans man kämpar med sin viktminskning och siffrorna på vågen. 

Effekten på viktminskningen syns på midjan före vågen.
Muskulaturen blir starkare ju mer magfett som försvinner eller smälter bort. Midjemåttet minskar oftast snabbare än vad man kan utläsa på vågen. Muskler väger en del och bantas bort i en mindre omfattning än vad fettlagret gör. Därför upplevs det som att midjemåttet minskar med en rasande fart även om det inte genast syns på vågen. Men misströsta inte - kroppen får hela tiden en vackrare form och utvecklas hela tiden - snart ser du effekten även på vågen och du känner att livet är hälsosammare än på väldigt länge. 

Ett råd till Kvinnor – undvik frukt så mycket som möjligt
Frukt sägs ju att man ska äta i tid och otid, problemet är bara att frukten innehåller utan tvekan för mycket av det där sockret som man ska undvika så mycket som möjligt. Räknar man i procent och vikt innehåller dom flesta frukterna ca 10 procent socker och resten består av mest helt vanligt vatten. Tyvärr är det på de´ här sättet, att äter man 5 - 6 frukter om dagen vilket inte är ovanligt att man gör - så innehåller frukten ungefär, innehållet av en halv liter läskedryck. Man väger det goda mot det onda och ska med denna insikt dra ner på antalet frukter men kanske inte sluta att äta frukt helt och hållet. Sockerhalten i frukterna ökar eller höjer blodinsulinet och fettförbränningen slutar att påverkas eller stängs av.

Ett råd till män – undvik helst eller drick måttligt med öl
Maltsockret som är ganska påtagligt i öl avbryter fettförbränningen och detta innebär att man får så kallad ölmage som många män får som dericker för stora mängder öl. Detta är kanske inte så vanligt hos kvinnor men förekommer i viss mån. Vill man ha lite mys, pys med alkoholhaltiga drycker ska man välja vodka, ren sprit, whiskey, konjak, torr champagne eller torra viner. Detta alternativ är att föredra och innehåller marginell mängd socker det innebär också mindre mängd kolhydrater.

Akta dig för sockersötning eller sötningsmedel
Ersätta det vanliga sockret med sötningsmedel hjälper oftast inte visar vissa studier och vetenskapen. Man kan naturligtvis prov en kort tid och påvisar det en viktminskning och kan anses som ett alternativ men det bästa är att inte använda sig av sötningsmedel (sockersötning) överhuvudtaget beroende på vissa negativa effekter.

Akta dig för hälsobluffar - Här är några exempel !
01. ”Trimgel”  är en reklam som man ofta har sett både här. Det är nog den mest tragiska tv-shopsprodukten man nånsin har sett och den roligaste man har erbjudit tv folket på länge. Man beslutar sig att inte dricka något alls på några timmar efter intag av detta medel. Sedan svänger nman förbi holken eller toaletten som en del säger för att uppleva sig något lättare än man gjorde när man startade det hela. Vem känner sig inte lättare efter ett toalettbesök - effekten bör noga vara ganska marginell och ej långsiktig.

02. Club ReGen är ytterligare en produkt man ska akta sig för. Man ska tänka på ett nytt sätt och detta ska leda till  ”förnyelse eller återfödelse” Blir medlem så får man en konstig hokus pokus mix i en liten flaska som enligt tillverkaren innehåller urgamla folkliga - blandade medicinalväxter. Dessa kostar - kostade då 45 Euro. Kravet leverantören har är ett förskott på tre månader och fortsättningsvis dras månadskostnaden direkt från det egna kreditkortet. Smidigt !

03. Reebok skor. Nu kan du skaffa dig ur-tjusiga skor och som dessutom har, som det översätts en ”unik fettförbrännande egenskap”, som genast kan förändra din vikt och ytterst ska ge en välgörande, viktminskande effekt.Bättre att spara in denna utgift (999 kr tror jag att det var) och försöka sig på följande, mer effiktiva alternativ som jag ger dig här nedan:
  • Stå upp när du väntar på bussen i väntrummet
  • Försök att gå baklänges där det går utan att vara en fara för andra
  • Drick kalla drycker eller vätska, undvik varma i största möjliga mån.
  • Lägg lagom stora stenar eller andra tyngder i dina fickor
  • Eller klä dig väldigt lätt när det är kallt ute (spring, hoppa, åkerbrasa)

Inga kommentarer:

Vem tittar in !