måndag 18 februari 2013

Jag ser rött och blir arg

Märkligt lätt irriterad - Jag har kort stubin, blir upprörd och ser rött.

 Glasses

Beror det på att du kanske behöver glasögon? Ja kanske ! - men vad som kan orsaka vredesutbrott är ofta fel typ av glasögon eller att man behöver uppgradera sina glasögon. Så vilka typer av glasögon finns det? Vad menas egentligen att glasögonen är progressiva eller har progressiva glas? Och ! Kan alla människor ha denna typen av glas? Vad menas med närprogressiva glas? Är läs fältet i progressiva glas lika brett som i ett par enstyrke-läsglas? Varför blir fotokromatiska glas ( glas som mörknar i solen ) mörkare utanför bilen än inne i den? Vad är antireflexbehandling för något och vilka är fördelarna och nackdelarna? Hårdbehandling på plastglas vad är det och ser man lika tydligt med ett sådant glas? Vilka glas är bäst: plast eller glas? Jag har ett stort synfel och mina ögon blir alltid så stora när jag bär glasögon. Måste det vara så? Ta reda på vad du egentligen behöver för att inte se rött i alla lägen - skaffa rätt typ av glasögon.

Lite mera om att se rött eller är det den färgen du ser egentligen?
Somliga vetenskapssnubbar har fått för sig att människan ser färgnyanser på olika, helt och hållet på individuella sätt. Alltså om Nils ser färgen grön så kanske den färgen egentligen är blå och Svante upplever den som gul fast alla vet ju vilken färg det egentligen är. Den färgen man upplever som ens riktiga färg upplevs naturligtvis som den färgen som det visas för ögat. Att hjärnan omvandlar den synbara färgen till den egna gör ju saken riktigt svårt att förklara. Eller är det verkligen så?

Vem i allsin dar skulle kunna bevisa för någon annan person att en färg exempelvis säg, är lila och som man ser naturligtvis är säker på är just lila vid detta tillfälle, men upplevs som en helt annan färg, till exempel pippi gul för någon annan person och kanske upplevs som brandbils röd för den tredje personen - men färgen för den enskilde, förstnämnda personen är ju faktiskt, just lila - eller hur förhåller det sig ? Ja ! Detta beskrivs på ett antal intressanta, special sidor på nätet och för den intresserade som verkligen vill göra en dramatisk djupdykning i detta ämne kan jag bara säga - Den som söker hittar ....
Sannerligen intressant läsning och kan skapa hur mycket huvudbry som helst. Hur man än vänder och vrider på denna frågeställning så känns det som en ytterst svårförklarad upptäckt och man får svårt att förstå vad som egentligen gäller och / eller som är sanningen närmast. Här nedan visas ett antal vackra färger som kan betraktas på flera olika sätt och från olika vinklar. Skriv gärna en kommentar om hur du upplever vissa färger och begrunda gärna färgbilderna nedan innan du skriver!

-->

Röd eller rött: Kan skapa stress. Symboliserar passion, elden, kärlek, kraften, vrede, krig, modet mm
Rött eller röd: måla inte rött i ditt sovrum. I finrummet kan man tillåta sig att måla ena väggen röd.
Röda nyanser: Är man en känslig person ska rött undvikas i dom flesta lägen. Djur som förknippas med den röda färgen är elefanter, tjurar eller oxar. Mm - heter det oxar ? Oxe - oxar ?

Gult: Är lyckans och glädjens färger och smittar av sig. Möbler som har är målade i gult vill man bara ha och använda till exempel att sitta i eller ligga på. Gult passar i vardagsrummet och finns ofta i kök där personen vill uppvisa självständighet.


Inga kommentarer:

Vem tittar in !