måndag 30 januari 2012

Ovanligt udda skönhetstips - men extremt välgörande !

 

Skönhetstips som är billigare än den i handeln och ingredienserna finns ofta hemma.

Schampo tillverkat av björklöv
Natur - schampo för kortare hår. Repa av lämplig mängd björklöv, lägg i en kraftig plastpåse. Häll i lagom med vatten och skaka påsen kraftigt. När du upplever att det börjar att löddrar sig, används själva löddret som vilket schampo som helst. Löven ska helst vara färska - vårlöv eller försommarlöv för bästa resultat.


Ta lite färsk jäst varje morgon
Ta inte för stora bitar - smakar beskt och är inte gott alls, ska göra underverk för hår, hud och naglarna.

Klassiskt ! Alg och havregrynsmask
Bor du nära havet så måsta du prova detta. Gör ett vanligt avkok på alger och / eller tång. Sammansättningen är enkel. En dl vatten och en matsked av till exempel alger. Krossa havregryn i en mortel så fint du bara kan vänta med att blanda, än så länge. Låt koka ca 25-30 minuter och tillsätt dina fin mortlade havregryn för bästa peeling effekt. Nu ska du blanda i lite (1 tesked) kallpressad olja och låta stå och svälla en stund - kanske 30 minuter, kolla efter en stund så att blandningen ser fräsch ut. Kombinera med ett hett bad och lägg på ansiktsmasken i ca 20 - 30 minuter.

Kropps - scrub kan göras av malet kaffe
Lägg cirka en dl malet kaffe, i en lagom stor skål, koka vatten och häll i en gnutta, men inte för mycket. Ställ undan och låt vila och dra en stund. Huden blir barn - huds - mjuk om man använder denna gegga för scrub på hela kroppen. Finn det kända ömtåliga områden på kroppen är går det lika bra att bara lägga lite av gojset på avsedd plats så fungerar det ganska bra ändå. Koffeinet säga ha en slags sammandrags effekt på huden och det upplevs som att man föryngrar huden och det är ju positivt. Efter behandlingen bör man ta ett bad eller duscha av sig ordentligt för att inte lukta som en kaffe stuga. Lukten kan upplevas lite obehaglig och andra människor kanske inte förstår varför och vart lukten kommer ifrån.

Kamomillte
Ett bra ansiktsvattnen (häll inte i socker och mjölk). Gör en välgörande kopp te på eftermiddagen eller senare på kvällen. Avnjut din te stund först och använd sedan samma tepåse till att gnida in ansiktet försiktigt fram och tillbaka med mjuka rörelser - precis som med vanligt ansiktsvatten och en bomullstuss. Fantastisk känsla och extremt välgörande.


Känslan av dålig hud
Om man upplever att man har känslig eller skrovlig hud och märker att vanliga krämer inte fungerar längre kan man även prova med mandelolja som finns för en billig peng på apoteket nära dig. Det finns knappast något mer naturellt än mandelolja - bra val, med andra ord.

Honung
Honung är en underbar produkt och kan användas till mycket mera än bara smörgåspålägg. Ett inte för ovanligt användningsområde är att fixa en ansiktsmask av honung. Har man råkat få ett antal småsår kan det också hjälpa med lite honung som snabbar upp läkningsprocessen. Nariga läppar är ytterligare en lätt uppgift för honungs burken. Man kan dessutom blanda lite fuktkräm med honung och kleta på torra händer eller fötter - ta på strumpa eller finger vantar så länge det känns bekvämt.

Hårtips
Har du mörk eller kanske till och med svart hår får du en fin lyster om du använder salvia. Köp eller plocka en "soppskopa" salviablad, koka upp ca 1 liter vatten, lägg i bladen och koka i fem minuter. Ställ undan och låt det dra en stund, sedan sila och låt svalna. När du tvättar håret på vanligt sätt så skölj som du brukar och använd din egna blandning till sista sköljningen. Det har även en effekt mot mjäll - prova gärna. Har du däremot ljust eller blont hår kan du använda kamomill avkok som då ger samma effekt och även bleker en aning.

Morotskaka
Häll lite kallpressad olja (helst ekologisk) i en skål. Riv ett antal morötter på rivjärnet - fint - och blanda i oljan. Använd olika oljor för olika resultat. Olivolja för rengöring och för att förbättra cirkulationen - jojobaolja är lite mera universellt och passar för alla uppräknade uppgifter och är dessutom skydd för stark sol. Sesamoljan är också rengörande - så välj den oljan som du har hemma. Låt sitta på i 20 - 30 minuter.

Alginpackning
De slem ämnen som tång och alger innehåller är känt att verka skyddande för huden och håller den mjuk och smidig. Havsdoften gör sig till känna och huden blir babys len. Häll upp ett härligt bad och lägg i tång eller alger. Akta dig för blågröna alger, använd endast knöltång och / eller brunalger för bästa effekt.Här är några fotomodellers något udda skönhetstips

Cindy Crawford
Amerikansk fotomodell som ni säkert vet hade också lite udda knep för att hålla celluliterna borta. Man skulle alltså gnugga låren med gammal kaffesump på morgonen och ett annat tips var som de flesta brukar ge tips om att ta minst åtta glas vatten varje dag - fast antalet glas brukar oftast variera.

Rachel Hunter
Avslappnande bad och mycket sömn var det viktigaste rådet. Att finnar och dylikt ska gå bort med vanlig trandkräm var också ett av hennes standard knep.

Supermodellen Kate Moss har dessa tips
Ett, nog så udda tips! Det brukar ju heta att man ska dricka oändligt, mycket vatten, och sova, sova, sova etc. Men Kate Moss tips var alltså att man skulle tappa upp ett handfat eller ett badkar om man hade tid för detta - alltså tappa upp med isbitar och att man häller kallt vatten över. Lägg i skivade gurkbitar och detta skulle dra en stund. Sedan avr det bara att doppa ner huvudet ca 10 sekunder åt gången - ett skönhetstips som nästan låter som lite tortyr. Men detta skulle vara bra om man kände sig uppsvullen, trött och ofräsch.

Diane Irons
Den före detta supermodellen hade som speciellt tips att gnugga krämig gröt i hela ansiktet när porerna kändes smutsiga och dessutom tyckte hon att Vodkan Smirnoff var bra för håret och skulle användas i sista sköljningen för att få det att glänsa som en spotlight. Ögonlocken fick sig en dust av hemorrojder kräm för att släta ut påsarna runt och under ögonen. Mm - verkar vara ett tips att prova !

Annat, bättre råd:
Använd vanlig ansiktskräm med vitamin E och blanda med lite socker. Tvätta som du brukar göra men ett knep är att göra små runda rörelser. Huden blir baby len och känns mjuk länge.

Jerry Hall
Tipset om råa ägg är ju gammalt och fungerar som sagt alltid - så detta tips hör man också ständigt. Matolja är bra för hyn (standasd tips igen) och magen skulle man smörja in med ister, speciellt när man var gravid.

Inga kommentarer:

Vem tittar in !